Έκθεση Γενεύης 2014: Μια ματιά στο περίπτερο της MINI

09:12 5/3/2014 - Πηγή: AutoBlog

Η MINI στην έκθεση της Γενεύης έχει φέρει το Clubman Concept, ενώ εδώ βρίσκεται τόσο το νέο MINI hatchback, όσο και το αγωνιστικό Countryman που κέρδισε στο Rally Dakar. To Clubman Concept αποτελεί ουσιαστικά την έκδοση προ-παραγωγής, με την έκδοση παραγωγής να γίνεται το μεγαλύτερο MINI

στην ιστορία της φίρμας αφού έχει μήκος 4.22 μέτρα, πλάτος 1.84 μέτρα και ύψος 1.45 μέτρα. Σε αντίθεση με τον προκάτοχο του, το νέο Clubman έχει 4 “φυσιολογικές” πόρτες ενώ τα παράθυρα σε αυτές δεν έχουν πλαίσιο. Αυτό που διατηρήθηκε είναι ο ιδιαίτερος τρόπος ανοίγματος του χώρου αποσκευών.

Το πρωτότυπο πατάει σε ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα διαθέτουν ένα LED δαχτυλίδι ενώ τα πίσω είναι πλέον οριζόντια τοποθετημένα με αποτέλεσμα να τονίζουν το αυξημένο πλάτος του αυτοκινήτου. Το Clubman concept είναι εξοπλισμένο και με τις λεγόμενες “AirCurtains” που είναι τοποθετημένες στο εξωτερικό κομμάτι του εμπρός μέρους και “κλείνουν” ώστε να βελτιώνεται η αεροδυναμική.

Εκεί που το Clubman μοιάζει με concept είναι στο εσωτερικό του. Σύμφωνα με τη MINI, η καμπίνα του Clubman αποτελεί πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει όσον αφορά τα εσωτερικά. Premium υλικά στα καθίσματα και το ταμπλό, συνδυάζονται με το χρώμιο στα χειριστήρια και δίνουν στο πρωτότυπο μία upscale αίσθηση αν και πιστεύουμε πως μέχρι την παραγωγή, μέρος της καμπίνας θα αλλάξει.

Όπως είπαμε, το Clubman concept θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης. Η έκδοση παραγωγής, εκτός απροόπτου, θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού με τα πρώτα μοντέλα να φτάνουν στις εκθέσεις μέχρι το τέλος του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα