Έκθεση Φρανκφούρτης 2015: Thunder Power EV concept

Με τα ηλεκτρικά να είναι πολύ της μόδας τελευταία, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι εμφανίζονται σχεδόν από το πουθενά μοντέλα που προσπαθούν να αποσπάσουν μερίδιο της πίτας. Ένα από αυτά, μας έρχεται από την μακρινή Ταϊβάν και πιο συγκεκριμένα, από μία εταιρία που ονομάζεται Thunder Power. Το εξωτερικό, είναι… περίεργο και γι’ αυτό, “κατηγορώ” τα φωτιστικά σώματα… Κατά τα άλλα, πρόκειται για ένα sedan με όμορφες αναλογίες και ενδιαφέρον σχήμα.

Εκεί που διαπρέπει

όμως το EV concept της Thunder Power, είναι στον σχεδιασμό της καμπίνας. Φουτουριστικός αλλά καλαίσθητος με όμορφα χρώματα και έξυπνο layout. Φυσικά, μιλάμε για πρωτότυπο, οπότε είναι λογικό να είναι υπερβολικό αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα την οθόνη αφής που εκτείνεται σε ολόκληρο το πλάτος του ταμπλό και περιλαμβάνει τον πίνακα οργάνων, το infotainment σύστημα καθώς και υπηρεσίες internet και live video streaming για τον συνοδηγό.

Κάτω από την επιφάνεια, βρίσκουμε μία καινούρια πλατφόρμα και τις μπαταρίες των 125 kWh που σύμφωνα με την εταιρία, είναι φθηνότερες και ελαφρύτερες από του ανταγωνισμού. Οι υποψήφιοι αγοραστές, θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις: αυτή με τα 308 άλογα και αυτή με τα 428. Σύμφωνα με την Thunder Power και οι δύο εκδόσεις έχουν αυτονομία μεγαλύτερη των 650 χιλιομέτρων ενώ με φόρτιση 30 μόλις λεπτών, το EV concept θα μπορεί να διανύσει περισσότερα από 300 χιλιόμετρα. Όσον αφορά στις επιδόσεις, η κορυφαία έκδοση πιάνει τα 100 km/h από στάση σε λιγότερα από 5 δευτερόλεπτα με την τελική να είναι 250 km/h. Η Thunder Power δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο της έκδοσης παραγωγής θα γίνει το 2017 με το μοντέλο να πηγαίνει εντός του 2018 τόσο στην Κίνα, όσο και στις Η.Π.Α. Επίσης, “Race” έκδοση!

Keywords
Τυχαία Θέματα