Έκθεση Φρανκφούρτης 2013: Mercedes-Benz S500 Intelligent Drive

Και η αυτόνομη Mercedes-Benz S500 Intelligent Drive παρουσιάστηκε σήμερα το βράδυ από τη Mercedes-Benz στη Φρανφκούρτη. Η S-Class που οδηγεί μόνη της διαθέτει το Intelligent Drive σύστημα το οποίο βρίσκεται ακόμη σε φάση δοκιμών και μπορεί να οδηγεί μόνο του την S-Class τόσο σε αστικό, όσο σε εθνικό και επαρχιακό επίπεδο.

Πάνω στην S-Class είναι τοποθετημένοι αρκετοί αισθητήρες, ραντάρ, κάμερες και συστήματα ασφαλείας, με την Mercedes-Benz να ολοκληρώνει με επιτυχία 100 χλμ

δοκιμών, με την S-Class να κυκλοφορεί εντελώς αυτόνομα, αφού ο οδηγός βρισκόταν εκεί καθαρά για “διακοσμητικούς” λόγους.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Mercedes-Benz, Thomas Weber, είχε πει πως το αυτόνομο-αυτοοδηγούμενο όχημα που θα κυκλοφορήσει πριν το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς της S-Class που θα παρουσιαστεί περίπου το 2021.

Πρόσθεσε ότι το adaptive cruise control της νέας S-Class “ανοίγει” τη πόρτα για την αυτόνομη τεχνολογία , καθώς το σύστημα αυτό ρυθμίζει μόνο του την απόσταση του αυτοκινήτου από το μπροστινό καθώς επίσης μπορεί να στρίψει το αυτοκίνητο όταν παρεκκλίνει από τη πορεία του, χωρίς ο οδηγός να ακουμπήσει το τιμόνι.

Έκλεισε λέγοντας ότι η Mercedes-Benz θα βγάλει στη παραγωγή το συγκεκριμένο σύστημα μέσα σε βάθος 8 ετών. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις σε αυτό το PDF.



[Πηγή: Mercedes-Benz]

Keywords
Τυχαία Θέματα