Έκρηξη σε εργοστάσιο προμηθευτή της Toyota, ίσως διακόψει προσωρινά τη παραγωγή της

Μια έκρηξη σε ένα από τα εργοστάσια παραγωγής χάλυβα της Aichi Steel, μιας θυγατρικής εταιρίας της Toyota, θα μπορούσε να οδηγήσει στην προσωρινή διακοπή της μισής παγκόσμιας παραγωγής για τον μήνα Φεβρουάριο, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου. Αν συμβεί αυτό, η Toyota δεν θα είναι σε θέση να κατασκευάζει περίπου

14.000 αυτοκίνητα ημερησίως.

Η Toyota, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της στο Reuters, διαθέτει αρκετό απόθεμα χάλυβα στα εργοστάσιά της ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παραγωγή των αυτοκινήτων της μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου. Η ιαπωνική εταιρία από τις 6 του Φλεβάρη και έπειτα, θα παρακολουθεί καθημερινά την κατάσταση της προσφοράς του χάλυβα και να θα αποφασίσει αναλόγως σχετικά με την μελλοντική της παραγωγής, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της.

Ήδη οι υπερωρίες και οι βάρδιες του ερχόμενου Σαββατοκύριακου των εργοστασίων της Toyota έχουν ακυρωθεί, με την Aichi Steel, να μην αναμένεται να ξαναξεκινήσει την παραγωγή χάλυβα μέχρι τον Μάρτιο. Η Toyota κατασκεύασε 10.083.783 αυτοκίνητα το 2015 και προσβλέπει στο να παράγει 10,2 εκατ. αυτοκίνητα εντός του 2016, αλλά μια διακοπή της παραγωγής των εργοστασίων της στην Ιαπωνία, θα μπορούσε να επηρεάσει τα σχέδια της.

Keywords
Τυχαία Θέματα