Έφυγε από τη ζωή ο Χοσέ Φροϊλαν Γκονσάλες

Ο άνθρωπος που πήρε τη πρώτη νίκη για λογαριασμό της Ferrari στη Formula 1, o θρυλικός Αργεντινός οδηγός, Χοσέ Φροϊλαν Γκονσάλες έφυγε από τη ζωή στα 90 χρόνια του.

Ακριβώς 20 χρόνια μετά το θάνατο του παγκόσμιου πρωταθλητή το 1976, Τζέιμς Χαντ η Φόρμουλα 1 θρηνεί το χαμό του Χοσέ Φροϊλάν Γκονσάλες. Ο επονομαζόμενος “El Cabezón” (σ.σ. χοντροκέφαλος) υπήρξε ο πρώτος πιλότος που χάρισε τη καρό σημαία στη Ferrari,

αφού πριν από 62 χρόνια, σε ηλικία 29 χρονώv, τερμάτισε πρώτος στο βρετανικό Grand Prix στο Σίλβερστοουν, κάνοντας ένα pitstop λιγότερο από τους αντιπάλους του.

Ήταν η πρώτη νίκη της Ferrari στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, μια πρωτιά που περίμενε με ανυπομονησία ο Έντσο Φεράρι και ολόκληρη η Ιταλία. Το 1954 νίκησε ξανά στο βρετανικό Grand Prix και πάλι πίσω από το τιμόνι μιας Ferrari. Συμμετείχε σε 26 αγώνες, ανεβαίνοντας 15 φορές στο βάθρο. Το 1954 έδωσε ακόμα μια μεγάλη νίκη στη Ferrari στις 24 Ώρες Le Mans μαζί με τον Γάλλο Μορίς Τρεντινιάν.

Το 2011 ο Φερνάντο Αλόνσο οδήγησε για τέσσερις γύρους τη Ferrari 375 στο Σίλβερστοουν, στην 60η επέτειο του πρώτου θριάμβου του Γκονσάλες. Εκείνη την Κυριακή ο Ισπανός πήρε τη νίκη.

Από τα τέλη Μαρτίου νοσηλευόταν σε κλινική εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων. Η Ferrari και η Φόρμουλα 1 θα τιμήσουν τη μνήμη του στο βρετανικό GP το επόμενο σαββατοκύριακο.

[Πηγή: Autosport | Thanks for the tip, Ανέστη]

Keywords
Τυχαία Θέματα