Δοκιμάζει η Ferrari τον νέο V6 Turbo κινητήρα της σε μια LaFerrari; [w/video]

Πρόσφατα αναφέραμε πως η Ferrari κρατάει επτασφράγιστο μυστικό, τον νέο της κινητήρα. Χθες όμως στο Fiorano, η Ιταλική εταιρία φάνηκε να δοκιμάζει μια LaFerrari, με πολύ περίεργο ήχο.

Ο κινητήρας σίγουρα δεν είναι ένας “συνηθισμένος” V12 της Ferrari και αυτή (ίσως) δεν είναι η πρώτη φορά, που η εταιρία από το Maranello δοκιμάζει έναν Formula 1

κινητήρα σε ένα αυτοκίνητο δρόμου, καθώς και το 2005 είχε κάνει κάτι αντίστοιχο με τον V8 των 2.4Lt και μια Enzo.

Αυτό που κινεί τις υποψίες, εκτός του ήχου, είναι και η εισαγωγή αέρα, που έχει η LaFerrari του video, στην οροφή. Τώρα αν πρόκειται για κάποια πειραματική έκδοση του αυτοκινήτου ή δοκιμή του νέου turbo V6 κινητήρα για το 2014, αυτό δεν το γνωρίζει κανείς με σιγουριά.

Είναι νόμιμο; Από την στιγμή που οι κανονισμοί δεν έχουν ακόμα “κλειδώσει”, όσον αφορά τα μηχανικά μέρη του κινητήρα, οι κατασκευάστριες εταιρίες μπορούν να κάνουν αλλαγές σε αυτά, μέχρι να τεθούν σε εφαρμογή οι απαγορεύσεις εξέλιξης. Ακόμα, δεν γίνεται χρήση κάποιου μονοθεσίου Formula 1, ούτε και των ελαστικών της Pirelli, ενώ για την χρήση της McLaren Electronic System ECU δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποια απαγόρευση.

Γιατί την LaFerrari; Πολύ απλά γιατί η στρεπτική ακαμψία του πλαισίου της, που εικάζεται πως στον σχεδιασμό του έβαλε το χεράκι του ο Rory Byrne , είναι κατά ένα πέμπτο μεγαλύτερη από αυτή της Enzo. Γεγονός που αποτελεί μονόδρομο την επιλογή της για μια δοκιμή τέτοιου είδους.

Η Ferrari φαίνεται να προσπαθεί όσο μπορεί να ανακάμψει από την απαγόρευση των δοκιμών εξέλιξης, λόγω των περικοπών του 2009. Με τον πρόεδρό της να έχει παρομοιάσει την απαγόρευση, με απαγόρευση προπόνησης των παικτών μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, ανάμεσα στα παιχνίδια.

[Πηγή: YouTube]

Keywords
Τυχαία Θέματα