Δικαστής στις Η.Π.Α έδωσε προθεσμία έως τις 24 Μαρτίου στη Volkswagen

Η Volkswagen θα πρέπει μέσα σε διάστημα 28 ημερών να παρουσιάσει μια τεχνική λύση που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών (EPA και CARB) για την επιδιόρθωση των 600.000 αυτοκινήτων που επηρεάζονται από το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων και βρίσκονται επί αμερικανικού εδάφους.

Αυτό ανακοίνωσε ο Charles Breyer, ένας ομοσπονδιακός δικαστής των Η.Π.Α, δίνοντας προθεσμία μέχρι τις 24 Μαρτίου

στην Volkswagen, η οποία παραδέχτηκε πως περίπου 600.000 αυτοκίνητά της φέρουν παράνομο λογισμικό που χειραγωγεί τις εκπομπές NOx, ώστε αυτά τελικά να εκπέμπουν έως και 40 φορές περισσότερους ρύπους από τους επιτρεπτούς. H EPA και η CARB έχουν ήδη απορρίψει την τεχνική λύση της VW για τους 2.0-λιτρους TDI, ενώ εξετάζουν την πρόταση για τους 3.0 TDI.

Ο Robert Giuffra, ένας δικηγόρος της VW δηλώσε πως οι συζητήσεις ανάμεσα στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και στις αρχές των Η.Π.Α προχωρούν, με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α να έχει καταθέσει μήνυση κατά της VW, κατηγορώντας την για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας των ΗΠΑ, μήνυση που θα μπορούσε να φέρει πρόστιμο ύψους 48 δισ. δολαρίων. Ας μην είμαστε όμως αφελής, όπως συνέβη σε αντίστοιχες περιπτώσεις -βλέπε Toyota που πλήρωσε 1,2 δισ. δολάρια, και GM που πλήρωσε 900 εκατ. δολάρια, η Volkswagen αναμένεται να πληρώσει πολύ λιγότερα χρήματα ως πρόστιμο, σε σχέση με τα 48 δισ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα