Δες τον Alex Zanardi να εξηγεί το τρόπο οδήγησης της BMW Z4 GT3

Αν ψάχνεις για αθλητή πρότυπο, απλά διαβασε και δες τι έχει κάνει στη ζωή του ο Ιταλός Alex Zanardi.

Αρκετοί θα τον θυμάστε από τότε που έτρεχε στη Formula 1 και στα Champ Cars. Ντεμπούτο στη F1 έκανε το 1991 όταν δοκίμασε ένα μονοθέσιο για πρώτη φορά στο Paul Ricard. Ατυχήματα στην αγωνιστική του καριέρα είχε πολλά, όπως το 1993 υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό όταν

ένας ηλικιωμένος οδηγός έπεσε πάνω στο ποδήλατο του Zanardi με αποτέλεσμα να του σπάσει μερικά κόκαλα, αλλά ο Zanardi επανήλθε στην αγωνιστική δράση μερικούς μήνες μετά, αλλά κατά τη διάρκεια του βελγικού GP, στις ελεύθερες δοκιμές είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στο οποίο υπέστη διάσειση.

Τη διετία 1996-1997 με την ομάδα Target Chip Ganassi Racing κέρδισε το πρωτάθλημα CART, που του έδωσε το εισιτήριο να ανέβει ξανά κατηγορία και να τρέξει στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε στη “δεύτερη καριέρα” του στη F1 και έτσι επέστρεψε στα Champ Cars το 2001.

Ήταν η χρονιά όπου o Zanardi έχασε και τα δύο του πόδια. Το φρικτό ατύχημα συνέβη στις 15 Σεπτεμβρίου του 2001 στη πίστα Lausitzring της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του αγώνα CART. Ο Ιταλός δεν το έβαλε ποτέ κάτω, και μετά την αρχική απογοήτευση τοποθέτησε τεχνικά πόδια που του άρεσαν, γιατί όπως είχε δηλώσει, μπορεί πλέον να είναι όσο ψηλός θέλει, και για λίγο καιρό έτρεχε σε αγώνες ταχύτητας οδηγώντας ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με το γκάζι και το φρένο να τα ελέγχει με τα χέρια του. Μάλιστα έκανε και 13 γύρους στη πίστα Lausitzring, στην ίδια πίστα που έχασε και τα δυο του πόδια.

Από το 2012 BMW ανακοίνωσε ότι ο Alex Zanardi θα οδηγήσει τα αγωνιστικά της αυτοκίνητα στο DTM και σήμερα μαθαίνουμε από τον ίδιο τι ιδιαίτερες μετατροπές έχει υποστεί η Z4 GT3 ώστε να μπορεί ο Ιταλός να συνεχίζει να κάνει καλύτερα, να οδηγεί.

Παρεπιπτώντος, να θυμίσω ότι 47-χρονος Zanardi με το τρίκυκλο αμαξίδιο του κέρδισε τον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης ενώ το περασμένο καλοκαίρι, ο 45-χρονος πλέον Zanardi κέρδισε το χρυσό μετάλλιο τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου στην ποδηλασία με αμαξίδιο στη κατηγορία H4 στον αγώνα 16 χλμ ατομικής χρονομέτρησης.

Απλά υποκλινόμαι στη θέληση και στη δύναμη της ψυχής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα