Μπορούμε να νικήσουμε φέτος, υποστηρίζει ο Button

Αν μας έλεγαν πέρυσι ότι φέτος, η McLaren, μετά από 7 αγώνες, θα βρίσκεται στην 6η θέση τής βαθμολογίας, έχοντας 37 βαθμούς, δηλαδή 164 λιγότερους από την πρωτοπόρο Red Bull, τότε σίγουρα το λιγότερο που θα κάναμε είναι να τον λέγαμε τρελό για δέσιμο. Τα πράγματα, όμως, είναι έτσι, και η βρετανική ομάδα δεν έχει καταφέρει να κάνει την MP4-28 ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο που θα μπορεί να μάχεται για τις πρώτες θέσεις.

Προς το παρόν, μάλιστα, η νίκη δε

φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα για τους Βρετανούς, καθώς θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσουν να μάχονται για το βάθρο, και με τον ανταγωνισμό που υπάρχει και το 2014 να τους κλείνει το μάτι, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο θ’ αργήσει πολύ και ίσως να μη γίνει ποτέ φέτος.

Παρ’ όλη την κακή εικόνα της ομάδας του, ο Jenson Button πιστεύει ότι η νίκη μπορεί να έρθει φέτος, διότι λέει ότι η βελτίωση θα έρθει.

Θέλω να κάνω το καλύτερο που μπορώ σε κάθε αγώνα, και πηγαίνω σε κάθε αγώνα ελπίζοντας να πάρω το καλύτερο από το μονοθέσιο, κι έχω σκοπό να κερδίσω ένα Grand Prix φέτος. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, θα πρέπει να σκεφτούμε πιο μακριά, γιατί είμαστε πολύ πίσω και δεν πρόκειται να κερδίσουμε τον τίτλο φέτος. Αλλά, μπορούμε να κερδίσουμε αγώνες, υπάρχει ακόμα πιθανότητα και θα πρέπει να το έχουμε σαν στόχο.

Είμαι ακόμα πολύ πιο ευτυχισμένος σε μια ομάδα σαν τη McLaren, απ’ ό,τι σε μια μικρότερη ομάδα, παρά τα προβλήματα που έχουμε. Είμαι ακόμα σε μια μεγάλη ομάδα, ίσως στην καλύτερη ομάδα για να προσπαθήσουμε να παλέψουμε για να βγούμε από τέτοιες καταστάσεις. Θα γίνει. Έχουμε ακόμα πολλούς ταλαντούχους ανθρώπους, ανθρώπους που θα βρουν απαντήσεις και τον τρόπο να πάμε μπροστά, και τότε θα είναι πολύ καλύτερα.

Το θέμα που θα πρέπει ν’ απασχολεί τους τεχνικούς στο Woking είναι το 2014: ίσως να έχουν αρχίσει σ’ ένα μεγάλο ποσοστό τη δημιουργία της MP4-29 και να μην το λένε, διότι δεν έχει νόημα να ασχολούνται οι περισσότεροι εργαζόμενη με το φετινό μονοθέσιο, αφού η χρονιά είναι χαμένη έτσι κι αλλιώς. Η McLaren ξέρει να φτιάχνει γρήγορα μονοθέσια, ειδικά όταν έχει τον χρόνο, και καλό θα ήταν να βάλει σχεδόν όλους τους μηχανικούς ν’ ασχολούνται με την MP4-29, για να είναι πανέτοιμη στην εποχή των turbo κινητήρων, αν δεν το έχει ήδη κάνει…

[Πηγή: AP]

Keywords
Τυχαία Θέματα