Αστυνομικός συλλαμβάνει έναν μοτοσικλετιστή μόνο και μόνο επειδή φορούσε κάμερα στο κράνος, τελικά ο αστυνομικός έχει τρεξίματα

H ιστορία του συγκεκριμένου θέματος είναι σίγουρα παράξενη. Όλα έγιναν στις 27 Μαΐου κατά την ομοσπονδιακή εθνική ημέρα μνήμης (Memorial Day) στο Ντάλας του Τέξας. Τα πάντα ξεκίνησαν όταν μερικοί αναβάτες μοτοσυκλετών κορόιδεψαν έναν αστυνομικό την ώρα που οδηγούσε ένα περιπολικό πάνω σε έναν αυτοκινητόδρομο. Το αστυνομικό τμήμα έδωσε το video στη δημοσιότητα και λίγο παρακάτω, ένας άλλος αστυνομικός συλλαμβάνει έναν αναβάτη ο οποίος δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς

που κορόιδευαν τον αστυνομικό.

Ο αναβάτης ρωτά για τον λόγο που τον σταμάτησαν και ο αστυνομικός του λέει, ότι η κάμερα στο κράνος θα χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο για το προηγούμενο περιστατικό. Ο ίδιος, όπως ακούγεται στο video, δηλώνει ότι δεν την δίνει, αφού δεν διέπραξε κάτι παράνομο και ότι δεν έχει το δικαίωμα να του πάρουν προσωπικά του αντικείμενα.

Ο αστυνομικός ζητά την άδεια και το δίπλωμα και πηγαίνει στο περιπολικό ώστε να τα ελέγξει. Με το που γυρίζει του λέει ότι τον συλλαμβάνει για τον λόγο ότι η πίσω πινακίδα δεν ήταν σε πολύ εμφανές σημείο. Ο ίδιος φυσικά αντιδρά, αλλά ο αστυνομικός ασκεί πάνω του βία, μια για να του περάσει τις χειροπέδες και μια για να τον βάλει μέσα στο περιπολικό.

Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ αφού αυτή έγινε γνωστή στα media. Και όπου εμπλέκονται τα media αναγκαστικά κάποιος ανώτερος πρέπει να πάρει την κατάσταση πάνω του. Ο αναβάτης έμεινε υπό κράτηση 8 ώρες και ο σερίφης του Ντάλας είπε ότι έχει αρχίσει εσωτερική έρευνα για την ανάρμοστη συμπεριφορά του αστυνομικού, ο οποίος θα καταθέσει ώστε να εξηγήσει τις ενέργειες του. Ένας πρώην εισαγγελέας του Ντάλας αναφέρει ότι πρέπει ο αστυνομικός έπρεπε να έχει ένταλμα σύλληψης ώστε να πάρει αποδεικτικά στοιχεία.

Τελικά υπάρχουν παντού οι αστυνομικοί που κάνουν καλά την δουλειά τους και αυτοί που νομίζουν ότι με ένα όπλο και ένα σήμα μπορούν να γίνουν οι δικαστές όλου του κόσμου. Δες το πρώτο video από την κάμερα του αναβάτη, και το δεύτερο από την κάμερα του περιπολικού.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα