Απογοητευμένος ο Rosberg από την εξέλιξη του αγώνα στο Μπαχρέιν

15:12 7/4/2014 - Πηγή: AutoBlog

Μια από τις εντυπωσιακότερες ενδοοικογενειακές μάχες των τελευταίων χρόνων μας επεφύλασσε ο αγώνας του Μπαχρέιν. Ο Rosberg έχασε την πρωτιά με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων και ο έτερος οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον teammate του κατά το πρώτο stint. Έτσι, στους γύρους 18 και 19 είχαμε το πρώτο σκέλος της μάχης, με το Hamilton

να κλείνει την πόρτα στις επιθέσεις του Rosberg και να κρατάει με πεισματικό τρόπο την πρωτιά.

Οι άνθρωποι της Mercedes φάνηκαν -δικαιολογημένα- να αγχώνονται από αυτό, τραβώντας αρχικά το Lewis στα pit και δυο γύρους αργότερα το Nico, στον οποίο άλλαξαν στρατηγική και τοποθέτησαν τη μέση, πιο αργή, γόμα. Αυτό έγινε με σκοπό η διαφορά των δυο W05 να ανοίξει, κάτι που έγινε, όμως το σχέδιο εκπυρσοκρότησε όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα και εκμηδένισε τις διαφορές, με μόλις 10 γύρους να απομένουν.

Ο Paddy Lowe έδωσε εντολή στους οδηγούς του ώστε να: “βεβαιωθείτε ότι θα φέρετε και τα δύο αυτοκίνητα στον τερματισμό”, με τον Rosberg να απαντά καταφατικά, και μια σκληρή -αλλά καθαρή- μάχη να ξεκινά μόλις το safety car αποσύρθηκε στα pit. Ο Hamilton, παρά το γεγονός πως είχε στο μονοθέσιο την πιο αργή γόμα, κατάφερε με τρομερό τρόπο να κρατήσει τη θέση του και να πληγώσει το γόητρο και τον εγωισμό του Rosberg, με τη δεύτερη συνεχόμενη καρό σημαία της χρονιάς.

Ο Γερμανός δήλωσε στο βάθρο των νικητών πως σιχαίνεται να χάνει από το Hamilton, ενώ σε δηλώσεις του λίγο αργότερα, τόνισε απογοητευμένος που δεν κατάφερε να κερδίσει.

Είμαι πολύ απογοητευμένος, φυσικά. Ήμουν ταχύτερος σήμερα και απλά δεν κατάφερα να τον περάσω. Έκανε καλή δουλειά, κι εγώ πρέπει να τα πάω λίγο καλύτερα την επόμενη φορά.

Σίγουρα ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας και δεν μπορείτε να πείτε πως το άθλημα ήταν βαρετό μετά το σημερινό, κάτι που είναι θετικό. Φυσικά και είμαι δυσαρεστημένος με τη θέση μου και θα πρέπει να κερδίσω άλλη μια την επόμενη φορά.

Πως είδε όμως ο Rosberg τη μάχη;

Ήταν έντονη, πολύ, πολύ έντονη. Ήταν μια μεγάλη μάχη, πραγματικά επιθετική, βάζοντας τα πάντα στο όριο. Ήμασταν τόσο κοντά. Έτσι, πολλές φορές σκέφτηκα: “Εντάξει, τώρα τον έχω” κι εκείνος με πέρασε ξανά, οπότε τα πήγε καλά.

Τον έβρισα πολύ μέσα από το κράνος μου, αλλά ευτυχώς εσείς (οι τηλεθεατές) δεν το ακούσατε αυτό.

Ο επόμενος αγώνας λαμβάνει χώρα στην πίστα Shanghai της Κίνας, εκεί όπου ο Rosberg πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στη Formula 1 πριν από δυο χρόνια. Μια πίστα στην οποία συνήθως οδηγεί εξαιρετικά, δείχνει να του αρέσει και αναμένεται να είναι ξανά πολύ δυνατός. Η δυναμική της W05 πολύ δύσκολα θα αμφισβητηθεί εκεί, με το Γερμανό να υπόσχεται πως η επόμενη καρό σημαία θα είναι δική του.

Δείχνουμε σε καλή κατάσταση και έχουμε αρκετή φόρα (από τα αποτελέσματα). Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε με αυτό τον τρόπο και σίγουρα είμαστε δυνατοί. Είναι ωραία στιγμή για να βρίσκεσαι στην ομάδα, έχοντας την ευκαιρία να κερδίσεις κάθε αγώνα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και δεν πρέπει να ξεχνάω μετά από μια δύσκολη στιγμή, πως ακόμα οδηγώ το πρωτάθλημα με 11 πόντους. Ήμουν πολύ γρήγορος σήμερα, το ταχύτερο μονοθέσιο σήμερα, οπότε βελτιώνομαι και ο επόμενος αγώνας είναι δικός μου.

Το τεράστιο πλεονέκτημα της Mercedes έναντι των αντιπάλων της πολύ δύσκολα θα κλείσει μέσα στη φετινή χρονιά, αλλά ακόμη κι αν αυτό γίνει όπως το 2009, το πρωτάθλημα ίσως να έχει κριθεί. Πάντως, η κόντρα Hamilton-Rosberg αναμένεται να κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον, αφού και η ομάδα δεν δείχνει διατεθειμένη να περιορίσει από τόσο νωρίς και σε μεγάλο βαθμό, τους δυο οδηγούς της.

[Πηγή: SkySports | Photo Copyrights: Mercedes AMG Petronas F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα