Ανοίγει για πρώτη φορά από το 1959 η αγορά αυτοκινήτου στην Κούβα

Για πρώτη φορά από την στροφή της χώρας στον κομμουνισμό το 1959, οι πολίτες της Κούβας θα μπορούν να αγοράζουν νέα και μεταχειρισμένα οχήματα χωρίς την έγκριση του κράτους. Η αλλαγή αυτή έγινε στο πλαίσιο της πολιτικής του Raul Castro (αδελφός του Fidel) ο οποίος πιέζει για περισσότερες ελευθερίες και μειωμένη κρατική παρέμβαση.

Με το προηγούμενο νομικό καθεστώς, οι Κουβανοί είχαν το δικαίωμα να αγοράζουν και να πωλούν αυτοκίνητα χωρίς την έγκριση

κανενός αρκεί τα αυτοκίνητα αυτά να είχαν κατασκευαστεί πριν την επανάσταση. Γι’ αυτό και όποιος έχει δει φωτογραφίες από την Κούβα (ή όποιος τυχερός έχει ταξιδέψει εκεί) δεν γίνεται να μην παρατήρησε την πληθώρα vintage Αμερικανικών αυτοκινήτων εκεί. Η τελευταία αλλαγή στην νομοθεσία, πριν δύο χρόνια, επέτρεψε την αγορά νεότερων μοντέλων αλλά μονάχα με την έγκριση του κράτους.

Τώρα πλέον, δεν χρειάζεται ούτε αυτό. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι πως τα νεότερα αυτοκίνητα, δεν θα είναι και τόσο προσιτά στον μέσο Κουβανό. Για να χρηματοδοτηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα νεότερα μοντέλα υπόκεινται σε φόρο 100% επί της αξίας τους.

[Πηγή: Automotive News]

Keywords
Τυχαία Θέματα