Αμερικάνικη start up σχεδιάζει να αγοράσει εργοστάσιο της Mitsubishi

Το εργοστάσιο της Mitsubishi στο Illinois των ΗΠΑ, φαίνεται πως θα έχει νέο ιδιοκτήτη σύντομα, το όνομα αυτού Rivian Automotive, σύμφωνα με το υπουργείο εμπορίου της βορειοαμερικάνικης πολιτείας, η Rivian σκοπεύει να επενδύσει 175 εκατομμύρια δολάρια ως το 2024 στο εργοστάσιο και να δημιουργήσει πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας.

Η Rivian Automotive είναι μια μάλλον άγνωστη αμερικάνικη start up που δεν έχει παρουσιάσει

κάτι από το 2009 που ιδρύθηκε από τον RJ Scaringe στην πάλαι ποτέ καρδιά την αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας, στο Detroit. Αν και άγνωστη, έχει ορισμένα αρκετά επιφανή στελέχη στις τάξεις της, όπως τον Lawrence Achram, πρώην αντιπρόεδρο της Chrysler και τον Larry Erickson, πρώην σχεδιαστή της General Motors και της Ford. Σύμφωνα με την ίδια, αναπτύσσει τεχνολογίες για την βιώσιμη κινητικότητα, δηλαδή τεχνολογίες μεταφορών που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Από την άλλη η Mitsubishi Motors της βρίσκεται σε κρίση μετά το σκάνδαλο με τις ψευδείς καταναλώσεις και αν και δεν γνωρίζω αν τα δυο αυτά συνδέονται, σταμάτησε την παραγωγή στο εργοστάσιο του Illinois τον Νοέμβρη του περασμένου έτους και τελικά το έκλεισε τον περασμένο Μάιο. Ακολούθως τον Ιούνιο, η Maynards Industries ανέλαβε την ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του εργοστασίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα