Αυτό το Ford concept SUV μπορεί να γίνει δικό σου

Σαν καταναλωτές, δεν μας δίνεται συχνά η ευκαιρία να αποκτήσουμε το δικό μας, επίσημο concept μίας μεγάλης εταιρίας. Και λέω δεν μας δίνεται γιατί είτε οι εταιρίες δεν συνηθίζουν να πωλούν τα concepts τους, είτε γιατί όταν τα πωλούν, οι τιμές είναι απαγορευτικές. Αυτό όμως το 2001 Ford Explorer Sportsman, δημοπρατείται στο e-Bay και η τιμή του αυτή τη στιγμή, είναι μόλις €14.000!

Όταν η Ford

πήγε αυτό το πρωτότυπο στο Detroit, ήθελε να γυρίσει τα Αμερικάνικα SUV πίσω στις ρίζες τους. Ήταν σκληροπυρηνικό, σκληροτράχηλο και για κάποιον περίεργο λόγο, το target group του, ήταν υπερβολικά συγκεκριμένο: Ψαράδες! Το Explorer Sportsman, ήταν εξοπλισμένο με προστατευτικά και βίντσι στον εμπρός προφυλακτήρα. Τα πλαϊνά είχαν κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους ενώ στον standard εξοπλισμό, μπορούσε να βρει κανείς και ένα μεγάλο “ενυδρείο” για τα ψάρια που η Ford θεωρούσε δεδομένο πως θα πιάσεις.

Το εσωτερικό είναι επενδυμένο με δέρμα και ξύλο ενώ για κάποιον λόγο, το ταχύμετρο δείχνει km/h. Εκτός αυτών, το concept ήταν και λειτουργικό. Κάτω από το καπό, βρισκόταν ένας τετρακύλινδρος κινητήρας, προέλευσης Mazda που απέδιδε 127 άλογα. Αν όλα αυτά σε έκαναν να πιστεύεις πως αυτό είναι το τέλειο όχημα για εσένα, θα σε απογοητεύσω. Μπορείς να το πάρεις, σίγουρα, αλλά αν δεν έχεις σκοπό να το εκθέσεις ή να το κλείσεις στο γκαράζ που διατηρείς την συλλογή σου, τότε δεν θα έχεις τι να το κάνεις. Ως concept, το Explorer Sportsman δεν έχει αριθμό πλαισίου και δεν έχει περάσει test ασφάλειας ή εκπομπών ρύπων. Οπότε δεν μπορείς να το κυκλοφορήσεις. Θα μπορείς να λες στους φίλους σου όμως ότι έχεις ένα επίσημο concept της Ford στο γκαράζ…

Keywords
Τυχαία Θέματα