Αυτό είναι το Ευρωπαϊκό KIA Optima

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Euro-spec KIA Optima βρήκαν τον δρόμο τους για το διαδίκτυο, πριν την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου και το επερχόμενο ντεμπούτο του στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, το Ευρωπαϊκό KIA Optima διαφέρει από το αντίστοιχο US-spec που είδαμε για πρώτη φορά τον Απρίλιο, στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Οι σημαντικότερες διαφορές, εντοπίζονται στους προφυλακτήρες αλλά και στα γραφικά

των εμπρός φωτιστικών σωμάτων.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν, το Euro-spec Optima θα είναι στην αρχή διαθέσιμο με έναν turbodiesel 1.7 λίτρων που θα αποδίδει 141 άλογα και 340 Nm ροπής ο οποίος θα συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο, χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με 7-τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Προηγούμενες διαρροές δε, έκαναν λόγο και για μία πιο “θερμή” έκδοση –Optima GT– που θα εξοπλίζεται με έναν δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα που θα αποδίδει περί τα 270 άλογα και 350 Nm ροπής. Όσο για την wagon έκδοση… αν περίμενες το εντυπωσιακό Sportspace concept να περάσει στην παραγωγή, θα μείνεις με την όρεξη αφού οι ιθύνοντες της εταιρίες πιστεύουν ότι θα υπάρχει εσωτερική σύγκρουση με το Sorento. Οπότε, άκυρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα