Αυτό είναι το Peugeot 308 GTI

Μπορεί η Peugeot να έχει προγραμματίσει τη παρουσίαση του νέου 308 GTi στο τέλος της εβδομάδας, αλλά όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, οι διαρροές πρόλαβαν τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

Το γαλλικό hothatch θα κάνει το ντεμπούτο του στο Goodwood την επόμενη εβδομάδα, και απ’ότι ξέρουμε μέχρι σήμερα θα εφοδιάζεται με τον 1.600αρη THP turbo κινητήρας. Θα είναι διαθέσιμος

με 250 και 270 άλογα, με την ροπή και στις δύο εκδόσεις να ανέρχεται στα 330 Nm. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο που θα στέλνει τη κίνηση στους μπροστά τροχούς μέσω Torsen μπλοκέ διαφορικού. Σε ότι αφορά το βάρος του, αυτό φτάνει τα 1.205 κιλά, αρκετά ελαφρύτερο από τους ανταγωνιστές του.

Σχεδιαστικά είναι αρκετά διακριτικό, καθώς διαθέτει μια ελαφρώς αλλαγμένη μάσκα, επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, με τον πίσω να ενσωματώνει έναν διαχύτη και δυο μεγάλες απολήξεις για την εξάτμιση. Στο εσωτερικό υπάρχει νεο sport τιμόνι, με flat κάτω μέρος, διαθέτει αρκετές δερμάτινες λεπτομέρειες, ενώ τα bucket καθίσματα είναι ντυμένα με alcantara.

Keywords
Τυχαία Θέματα