Αυτή είναι η νέα BMW Χ5 [W/Spy Videos]

Ανανέωση: Επίσημο πλέον

Την ώρα που η ίδια η BMW ξεκινούσε να δίνει teaser φωτογραφίες της νέας X5, διέρρευσε φωτογραφία της, με τις φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει τον περασμένο Ιανουάριο να ήταν 100% αληθινές. Ντεμπούτο θα κάνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο με τις πωλήσεις της να ξεκινούν από τις αρχές του 2014. Το νέο μεγάλο SUV των Βαβαρών διαθέτει νέα γρίλια, νέα

φωτιστικά σώματα, νέους προφυλακτήρες, διπλές απολήξεις των εξατμίσεων ενώ είναι μεγαλύτερο και φαρδύτερο από τη τωρινή γενιά.

Τα μπροστά φώτα θυμίζουν αυτά της Σειράς 3, οι αεραγωγοί του μπροστά προφυλακτήρα αυτούς του 4-Series Concept, με τα πίσω φωτιστικά σώματα να προέρχονται από την X3. Σε ότι αφορά το εσωτερικό, όπως είδαμε σε παλαιότερες spy φωτογραφίες, διαθέτει μάλλον ανακλινόμενη LCD οθόνη, αρκετά ξύλινα διακοσμητικά, καφέ δέρμα στη κεντρική κονσόλα και στο σαλόνι του αυτοκινήτου. Η βαυαρέζικη εταιρία αποφάσισε, επίσης, να μεγαλώσει το μοχλό του iDrive, ο οποίος θα υποστηρίζει και εισαγωγή πληροφοριών μέσω “χειρονομιών”. Τα καθίσματα, τέλος, φαίνονται να έχουν επιπρόσθετη πλευρική στήριξη και να είναι πιο φαρδιά, με τη γενική εικόνα της καμπίνας να δείχνει πιο απλή και πιο οργανωμένη σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο.

Η νέα BMW X5 θα είναι κατά 150-200 κιλά λιγότερα από την τωρινή γενιά καταναλώνοντας έτσι λιγότερο καύσιμο. Θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα “X for All” με το συνολικό του βάρους να μην ξεπερνά τα 1.815 κιλά, σε σχέση με τα 2.125 της τωρινής X5 xDrive30i.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες του. Κάτω από το καπό, εκτός από τους εξακύλινδρους και οκτακύλινδρους κινητήρες, οι οποίοι θα βελτιωθούν καταναλώνοντας λιγότερο καύσιμο και εκπέμποντας λιγότερο CO2, θα προστεθούν και 2 τετρακύλινδροι κινητήρες, ένας βενζίνης και ένας 2.0-λιτρος πετρελαίου απόδοσης 245 ίππων και 349 Nm ροπής.

Αργότερα θα τοποθετηθεί και ένας υβριδικός κινητήρας όπου λογικά θα είναι ο ίδιος που φορά η BMW ActiveHybrid 5. Θα αποτελείται από τον 6-κύλινδρο 3.0-λιτρο TwinPower Turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 306 ίππων με 400 Nm ροπής και έναν ηλεκτροκινητήρα 40 kW (55 ίππων) με 210 Nm ροπής, οι οποίοι συνδυάζονται με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Οι φήμες επίσης θέλουν να τοποθετείται και ένα μικρότερο υβριδικό σύστημα το οποίο θα φορά έναν 2.0-λιτρο τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα 15 kW (20 ίππων), αποδίδοντας συνολικά 224 άλογα.

Η κορυφαία έκδοση X5 M θα φορά τον ανανεωμένο S63Tu Twin-Turbo V8 κινητήρα 4,4-λίτρων που φορούν οι M5 και M6, ο οποίος στη περίπτωση του θα αποδίδει κοντά στα 555 άλογα με 680 Nm ροπής. Στιλιστικά θα φορά επιθετικό bodykit, τετραπλές απολήξεις, μεγάλα φρένα και μεγάλες ζάντες.

H BMW Αμερικής, μέσω του Twitter ανακοίνωσε πως σήμερα το βράδυ θα παρουσιάσει τη νέα X5, οπότε είμαστε εν αναμονή του επίσημου δελτίο τύπου. Για το τέλος, δες και δύο spy video του αυτοκινήτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα