Αυτή είναι η Cadillac ATS-V Coupe 2016

Τι σημασία έχει αν το πρωί είδαμε το teaser video της Cadillac για την 2016 ATS-V Coupe, πριν την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στο Los Angeles; Μόλις μερικές ώρες αργότερα, η Αμερικάνικη εταιρία αποκάλυψε το γρήγορο και από ότι φαίνεται άγριο και θυμωμένο, ATS-V Coupe στις πρώτες “επίσημες” αλλά χαμηλής ανάλυσης για κάποιον λόγο, φωτογραφίες.

Κάτω από το καπό, βρίσκεται ένας 3.6 λίτρων V6 με μπιέλες τιτανίου, δύο intercoolers και δύο turbos με φτερωτές

τιτανίου, που αποδίδει 450 άλογα και 603 Nm ροπής. Ο κινητήρας αυτός, συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με 8-τάχυτο αυτόματο με paddles. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι και τα δύο κιβώτια έχουν λειτουργία που επιτρέπει στον οδηγό να ανεβάζει ταχύτητες χωρίς να σηκώνει το πόδι από το γκάζι!

Αναβαθμισμένη είναι και η ανάρτηση του 1.600 κιλών coupe που σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι κατά 50% πιο σκληρή συγκρινόμενη με αυτή της απλής ATS. Τέλος, διαθέσιμο θα είναι και ένα “track pack” που περιλαμβάνει εμπρός splitter, πλευρικές ποδιές και πίσω αεροτομή και θα παράγει 45 κιλά αεροδυναμικά παραγόμενης κάθετης δύναμης στα 240 km/h.

Keywords
Τυχαία Θέματα