Wolff: Το Γερμανικό GP είναι 100% σίγουρο για το 2016

Από χίλια κύματα περάσανε οι διαπραγματεύσεις του Bernie Ecclestone με τους υπεύθυνους σε Nurburgring και Hockenheim. Τελικά, οι διοργανωτές, βλέποντας την προσέλευση να πέφτει συνεχώς, δεν συγκέντρωσαν τα συμφωνηθέντα ποσά, κι έτσι το Γερμανικό Grand Prix δεν θα διεξαχθεί φέτος. Χαρακτηριστικά, τον αγώνα του 2013 παρακολούθησαν μόλις 45.000 θεατές (Nurburgring), ενώ τον περσινό (Hockenheim) 52.000, δημιουργώντας αρνητικές αντιδράσεις.

Όμως, για το νέο πρωτάθλημα, η Γερμανία και το Hockenheim βρίσκονται

κανονικά στο πρόγραμμα, με τον Toto Wolff να θεωρεί 100% σίγουρη τη διεξαγωγή του αγώνα, δίνοντας παράλληλα και τη δική του άποψη γύρω από τη μειωμένη προσέλευση των Γερμανών στις πίστες.

Θα είμαστε στη Γερμανία το επόμενο έτος. Ο αγώνας πρόκειται να συμβεί 100%. Ο προϋπολογισμός είναι εκεί, κι αυτό είναι γεγονός.

Ο Bernie, η Mercedes και οι διοργανωτές στο Hockenheim προσπάθησαν να βοηθήσουν, αλλά δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε με τον απαραίτητο προϋπολογισμό (για το ’15). Υπάρχει αντίκτυπο στην ομάδα από το χάσιμο του Γερμανικού Grand Prix, αλλά, όσο κρίμα κι αν είναι που δεν μπορούμε να δείξουμε και να εμφανίσουμε τα αυτοκίνητά μας μπροστά στους οπαδούς μας και τους συναδέλφους μας στην Daimler, θα είμαστε εκεί τον επόμενο χρόνο. Το Hockenheim ήταν προγραμματισμένο για το επόμενο έτος και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται να συμβεί. Είναι σίγουρο.

Νομίζω ότι έχουμε hangover στη Γερμανία για τη Formula One και τον αθλητισμό γενικότερα, αλλά και τους εθνικούς ήρωες. Μην ξεχνάτε, είχαμε τον Schumacher πέντε φορές στη σειρά, είχαμε τον Vettel τέσσερις φορές στη σειρά, τη γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα να κερδίζει το παγκόσμιο κύπελο. Νομίζω ότι είχαμε όλα και πού πας από εκεί; Ίσως το ότι θα επιστρέψουμε μετά από ένα χρόνο, θα μπορούσε να είναι κάτι καλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα