Wolff: Μας ρώτησαν για μονοθέσια τρεις από τις ομάδες που είναι αρνητικές στα πελατειακά σασί

Η ιδέα των πελατειακών μονοθεσίων απασχολεί και πάλι τη Formula 1. Σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστους τους οι ομάδες που έχουν προβλήματα στα οικονομικά τους, ο Bernie Ecclestone έχει εξηγήσει πώς μπορεί να λειτουργήσει το μέτρο αυτό, υποστηρίζοντας πως δε θα υπάρξει πρόβλημα με την εύρεση χορηγών, όπως κάποιοι πιστεύουν.

Οι περισσότεροι εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για το θέμα, με τις Sauber, Lotus,

Force India και Williams, να είναι κατά των όσων ισχυρίζεται το αφεντικό της Formula 1. Aν λάβουμε υπόψη μας τα λεγόμενα του Toto Wolff, όλο αυτό το αρνητικό κλίμα δεν είναι πραγματικό. Ο επί κεφαλής της Mercedes AMG λέει ότι τρεις από τις ομάδες που δηλώνουν αρνητικές απευθύνθηκαν στη γερμανική ομάδα για το ενδεχόμενο προμήθειας μονοθεσίου, ενώ τονίζει πως ο ίδιος είναι υπέρ της ιδέας αυτής και η ομάδα του μπορεί να πουλά μονοθέσια σε άλλους.

Είναι ενδιαφέρον αυτά που λένε οι ομάδες, επειδή τρεις από αυτές ήρθαν σ’ εμένα την Παρασκευή για να διαπιστώσουν αν μπορούμε να τους δίνουμε πελατειακά μονοθέσια. Έτσι, δεν είναι αλήθεια. Νομίζω ότι είναι ένα καλό μοντέλο, δουλεύει ως ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και, αν μπορούμε να βρούμε επιχειρηματικό ενδιαφέρον γύρω από αυτό, δε θα πρέπει να το αποκλείουμε.

Θα πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης με τα πελατειακά μονοθέσια ή franchises που έχουν άλλα αθλήματα -το έχουμε δει στα NASCAR- και δουλεύουν αρκετά καλά. Έτσι, αν υπήρχε το ενδεχόμενο να προμηθεύουμε τα μονοθέσιά μας σε πελατειακές ομάδες, ελπίζω να είναι οι τωρινές ομάδες, τότε ναι, θα το εξετάζαμε πολύ αυτό. Προφανώς, έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση και τους κανονισμούς -το άθλημα και τους τεχνικούς κανονισμούς- αλλά προσωπικά δεν το αποκλείω.

Keywords
Τυχαία Θέματα