Volkswagen E-Bugster Cabriolet Concept [w/video]

Η Volkswagen, έδωσε τις πρώτες λεπτομέρειες από το E-Bugster Cabriolet Concept που θα παρουσιάσει στην έκθεση του Πεκίνου την Δευτέρα. Το διθέσιο πρωτότυπο βασίζεται πάνω στο E-Bugster Concept που είδαμε στην έκθεση του Detroit στις αρχές του 2012, διαθέτοντας μια μαλακή υφασμάτινη οροφή, και μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής, η οποία θα βγει στην αγορά το 2013. Η έκδοση παραγωγής του αναμένεται να παρουσιαστεί είτε στην έκθεση του Los Angeles

τον Νοέμβριο, είτε σε αυτή του Detroit τον Ιανουάριο του 2013 και μηχανικά θα φορά τους ίδιους κινητήρες με την κλειστή έκδοση.

Το πρωτότυπο έχει μήκος 4.278 mm, πλάτος 1.838 mm (30 mm φαρδύτερο από το Beetle παραγωγής), 1.400 mm ύψος (90 mm κοντύτερο από το Beetle παραγωγής) και φορά έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 85 kW (116 ίππων) με 270 Nm ροπής. Τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 28.3 kWh, η οποία είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος, δίνοντας του αυτονομία 180 χλμ. Φορτίζει μέσω απλής οικιακής πρίζας (110V-220V) και μέσω ταχυφορτιστή, ο οποίος μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες κατά 80% μέσα σε 35 λεπτά. Το ηλεκτρικό σύστημα η Volkwagen το αναφέρει ως Blue e-motion και θα το χρησιμοποιήσει σε μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της, όπως στο Golf Blue-e-Motion. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 10.8 δευτ.

Πατά πάνω σε 20″ ζάντες με ελαστικά 235/35, διαθέτει νέα LED φωτιστικά σώματα στον νέο μπροστά προφυλακτήρα, νέο πίσω προφυλακτήρα ενώ στο εσωτερικό οι μόνες αλλαγές εντοπίζονται στον πίνακα οργάνων ο οποίος δείχνει πλέον την κατανάλωση ενέργειας, με το στροφόμετρο να έχει αντικατασταθεί με 3 όργανα μέτρησης του επιπέδου της μπαταρίας, της αυτονομίας και του συστήματος ανάκτησης κατά το φρενάρισμα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα
Volkswagen E-Bugster Cabriolet Concept [wvideo],