Video: Το Rimac Concept One σε δράση

22:05 6/5/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η κροάτικη Rimac Automobile μετά την ανακοίνωση της τιμής του Concept One, όπου ξεκινά από τα €742.000, έδωσε και ένα teaser promo video με το supercar σε δράση, ενώ μας ενημερώνει ότι σε λίγο καιρό θα ετοιμάσει και το τελικό video το οποίο θα έχει ακόμη περισσότερη δράση. Επίσης δες και ένα δεύτερο video,

με το Αγγλικό EVO να είναι το πρώτο που το δοκιμάζει.

Το Concept One το είδαμε για πρώτη φορά στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον περασμένο Σεπτέμβριο, και θα βγει στη παραγωγή σε μόλις 88 μονάδες. Το Concept One φορά τα ειδικά ελαστικά Ultract Vorti, της  Vredestein, διαστάσεων 245/35 μπροστά και 295/30 πίσω στις 20″ ζάντες του.

Να θυμίσω ότι το αυτοκίνητο είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar του κόσμου και εφοδιάζεται με 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά τροχό με την συνολική απόδοσης τους να αγγίζει τα 800 kW (1088 άλογα) με 3800 Nm ροπής. Ζυγίζει 1.650 κιλά, τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 2.8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 305 χλμ/ώρα. Όσο για την αυτονομία του; Αυτή θα ανέρχεται στα 600 χλμ.

Το πρωτότυπο έχει LED φωτιστικά σώματα, carbon-κεραμικά φρένα με 6-πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4-πίστονες πίσω, high-tech ταμπλό και Head-Up Display. Το σώμα του είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από carbon και το εσωτερικό του έχει σχεδιαστεί από τον πρώην υπαλλήλους του Pininfarina και έχει διακοσμηθεί από τους Βούλγαρους της Vilmer.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα