Video: Γνώρισε τα μυστικά της Porsche Panamera S E-Hybrid

Η ανανεωμένη Panamera είναι διαθέσιμη και στην έκδοση E-Hybrid το οποίο επιτρέπει στο πολυτελές γερμανικό αυτοκίνητο να έχει πραγματική μέση κατανάλωση 4,4 λίτρων/100 χλμ, την ώρα που η επίσημη μέση κατανάλωση NEDC ανέρχεται στα 3,1 λίτρα/100 χλμ, έχοντας μόλις 71 γρ/χλμ εκπομπές CO2.

Η Porsche θέλοντας να μας δείξει τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, ανέβασε στο κανάλι της στο YouTube

αυτό το video. Η Panamera S E-Hybrid συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 70 kW (95 ίππων), διπλάσιας απόδοσης από τον προηγούμενο ηλεκτροκινητήρα (34 kW – 47 ίππων). Τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 9,4 kWh η οποία φορτίζει μέσα σε 2,5 ώρες με χρήση ταχυφορτιστή και 4 ώρες με χρήση απλής οικιακής πρίζας.

Η αμιγώς ηλεκτρική του αυτονομία ανέρχεται στα 36 χλμ, η οποία επιβεβαιώθηκε και στη πράξη. Σε ότι αφορά την τελική της ταχύτητα όταν κινείται αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, ανέρχεται σε 135 χλμ/ώρα. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5,5 δευτερόλεπτα ενώ έχει τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα. Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν από τις 27 Ιουλίου στη Γερμανία με αρχική τιμή τις 110.409 ευρώ.

[Πηγή: YouTube]

Keywords
Τυχαία Θέματα