Video: Δοκιμάζοντας το Jaguar C-X75

Ήταν Σεπτέμβριος του 2010, όταν η Jaguar παρουσίασε στην έκθεση του Παρισιού το C-X75 Hybrid Concept, ένα πρωτότυπο το οποίο κατασκευάστηκε ώστε να εορταστούν τα 75στα της γενέθλια. Διέθετε κινητήρες με τουρμπίνες πράγμα που είχε εξιτάρει τους πάντες, αφού στην αρχή πιστεύαμε ότι ίσως περνούσε με τέτοιους κινητήρες στη παραγωγή.

Τελικά η Jaguar,

δυστυχώς, αποφάσισε να μην περάσει στη παραγωγή το C-X75, αφού θεώρησε ότι η επένδυση που απαιτείται δεν θα έχει κέρδος για την εταιρία. Ωστόσο έχει ήδη κατασκευάσει πέντε πρωτότυπα, με τα 3 να πωλούνται κάποια στιγμή στο μέλλον σε πλειστηριασμό, το ένα θα κρατηθεί στο μουσείο της Jaguar και το άλλο θα γυρνά σε διάφορες εκθέσεις όλου του κόσμου.

Ένα από αυτά το δοκίμασε το Βρετανικό Autocar και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του. Μηχανικά φορά τον twin-turbo 1.600αρη τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης της Williams F1, ο οποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και αποδίδει “μόλις” 507 άλογα. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε περίπου 3 δευτερόλεπτα και τα 0-160 χλμ/ώρα σε λιγότερα από 6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 322 χλμ/ώρα.

Ωστόσο η Jaguar δήλωσε πως αρκετές τεχνολογίες του αυτοκινήτου θα περάσουν στη παραγωγή. Τι πιστεύεις εσύ; Έπρεπε το μοντέλο να περάσει στη παραγωγή; Ίσως τα LaFerrari, McLaren P1 και Porsche 918 Spyder αποκτούσαν ακόμη έναν αντίπαλο.

[Πηγή: YouTube | Thanks for the tip, Γιώργο]

Keywords
Τυχαία Θέματα