Video: Χειμερινά ελαστικά Vs 4×4

Μπορεί ακόμα ο καιρός στη χώρα μας να είναι αρκετά πιο ζεστός για την εποχή, αλλά ο χειμώνας είναι μπροστά μας και, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα πρέπει να τοποθετήσουμε τα χειμερινά ελαστικά στο αυτοκίνητό μας, ακόμα κι αν το χιόνι δεν επισκέπτεται συχνά την περιοχή που ζούμε, καθώς τα καλοκαιρινά ελαστικά σκληραίνουν από το κρύο, με αποτέλεσμα να χάνουν απόδοση, κάτι που δε συμβαίνει με τα χειμερινά που έχουν ειδική μαλακή γόμα.

Το Auto

Expess μάς δείχνει τη σημασία των χειμερινών ελαστικών, ακόμα κι αν το αυτοκίνητό μας έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς. Πήρε δύο Ford Kuga: στο μπλε, τοποθέτησε χειμερινά ελαστικά στον εμπρός άξονα (δηλαδή μόνο εκεί που μεταδίδεται η κίνηση)· στο ασημί, άφησε τα καλοκαιρινά ελαστικά, αλλά η κίνηση ήταν σε όλους τους τροχούς.

Όπως θα δεις, η διαφορά είναι τεράστια υπέρ των χειμερινών ελαστικών, παρόλο που το μπλε Kuga έχει κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς. Αυτό που πρέπει, επίσης, να τονίσουμε είναι ότι τα χειμερινά ελαστικά μειώνουν κατά πολύ την απόσταση φρεναρίσματος και τη σταθερότητα του αυτοκινήτου, ακόμα κι αν ο δρόμος είναι στεγνός. Ο λόγος είναι οι θερμοκρασίες, όπως γράφουμε παραπάνω, διότι η γόμα τους είναι κατάλληλη για χαμηλές θερμοκρασίες.

[Πηγή: Auto Express]

Keywords
Τυχαία Θέματα