Video: Rimac Concept One, Εκκωφαντικά σιωπηρό hypercar

Τον Σεπτέμβριο η κροατική Rimac Automobile παρουσίασε στη Φρανκφούρτη, το νέο της ηλεκτρικό πρωτότυπο, το Concept One. Το πρωτότυπο είναι είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar του κόσμου και εφοδιάζεται με 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά τροχό με την συνολική απόδοσης τους να αγγίζει τα 800 kW (1088 άλογα) με 3800 Nm ροπής. Ζυγίζει 1.650 κιλά, τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 2.8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα

θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 305 χλμ/ώρα. Όσο για την αυτονομία του; Αυτή θα ανέρχεται στα 600 χλμ.

Tο πρωτότυπο έχει LED φωτιστικά σώματα, carbon-κεραμικά φρένα με 6-πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4-πίστονες πίσω, high-tech ταμπλό και Head-Up Display. Το σώμα του είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από carbon και το εσωτερικό του έχει σχεδιαστεί από τον πρώην υπαλλήλους του Pininfarina και έχει διακοσμηθεί από τους Βούλγαρους της Vilmer.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2013 και θα περιοριστεί σε 88 μονάδες. Φήμες θέλουν το αυτοκίνητο να κοστίζει περίπου όσο μια Bugatti Veyron (δηλαδή πάνω από 1 εκατ. ευρώ). Επίσης φημολογείται ότι ήδη η βασιλική οικογένεια του Abu Dhabi έχει ήδη παραγγείλει ένα αυτοκίνητο από την Rimac.

Αφού διάβασες τις λεπτομέρειες του supercar δες τώρα και ένα live video δοκιμής έξω από το εργοστάσιο της Rimac. Δεν γράφω να το ακούσεις γιατί πολύ απλά δεν ακούγεται. Enjoy the silence.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα