Vettel: Δεν είναι μόνο το μονοθέσιo

Δυστυχώς, στη σημερινή Formula 1, το μονοθέσιο παίζει τον σημαντικότερο ρόλο για τ’ αποτελέσματα ενός οδηγού. Έτσι, το παιχνίδι έχει στραφεί γύρω από τους τεχνικούς των ομάδων, τις ιδέες που “ρίχνουν” στα μονοθέσιά τους, αλλά και στο “στήσιμο” του μονοθεσίου. Οι σχεδιαστές στα εργοστάσια, γνωρίζοντας ότι τα σημαντικότερα όπλα τους είναι τα μονοθέσια και όχι οι οδηγοί, προσπαθούν να πάρουν ακόμα και τα τελευταίο χιλιοστό του δευτερολέπτου κάθε σημείο των μονοθεσίων τους.

Εδώ και 3 χρόνια, το καλύτερο μονοθέσιο έρχεται

από τα χέρια τα στυλό του Adrian Newey, αφού ο Βρετανός δείχνει, με τις ιδέες του, ότι είναι ο καλύτερος της Formula 1. Αυτό έχει επιτρέψει στον Sebastian Vettel να έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, ενώ είναι κοντά και στο τρίτο. Ο Γερμανός, όμως, δηλώνει ότι δεν είναι μόνο το μονοθέσιο, αλλά ο συνδυασμός οδηγού και μονοθεσίου.

Νομίζω ότι, αν κοιτάξουμε πίσω, δεν ξέρω πόσο μακριά, όσο μακριά μπορώ να δω, ποτέ δεν υπήρχαν οδηγοί που ήταν πραγματικά επιτυχημένοι μ’ ένα πραγματικά κακό μονοθέσιο. Είναι φυσιολογικό: μια μέρα, έχεις έναν δυνατό οδηγό σε μια δυνατή ομάδα, συνεπώς έχεις έναν δυνατό συνδυασμό, και αυτό είναι δύσκολο να νικηθεί.

Είναι φυσικό να ξεκίνησε μ’ ένα πιο αδύναμο μονοθέσιο. Όλοι έχουμε έρθει σ’ αυτή την κατάσταση. Ο Michael Schumacher ξεκίνησε στην Jordan, που δεν ήταν ανταγωνιστική, αλλά είχε κάποιες πολύ καλές στιγμές, και ο Fernando ξεκίνησε στη Minardi και είχε κάποιες καλές στιγμές.

Εγώ ξεκίνησα στη BMW, σαν αντικαταστάτης του Kubica για έναν αγώνα, κάτι που ήταν μια μεγάλη ευκαιρία, και, στη συνέχεια, πήγα στην Toro Rosso, όπου δεν είχα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, αλλά κάναμε καλή δουλειά και κερδίσαμε έναν αγώνα. Είχαμε μια καλή σεζόν· το βήμα στη Red Bull ήταν πολύ διασκεδαστικό και μια φανταστική σεζόν: ήταν η πρώτη φορά που ήμουν ανταγωνιστικός, τερματίζοντας στο βάθρο και κερδίζοντας αγώνες. Ήταν κάτι συνηθισμένο.

Κανένας δε λέει ότι ο Γερμανός δεν είναι καλός οδηγός. Φυσικά, ανήκει στους κορυφαίους, αλλά, για ‘μένα, είναι πίσω από τους Alonso και Hamilton, καθώς τους έχω δει να κερδίζουν αρκετές φορές με μονοθέσιο που δεν ήταν το καλύτερο. Αυτό θέλω να το δω και με τον Vettel: να κερδίσει αγώνες με μονοθέσιο που δεν ήταν το καλύτερο. Αν το κάνει, θα είμαι ο πρώτος που θα γράψω ότι έχει φτάσει στο επίπεδο των Alonso-Hamilton, που, για ‘μένα, είναι οι δύο καλύτεροι, δίχως να ξέρω ποιος απ’ αυτούς είναι ο καλύτερος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα