Vergne: Ο Webber δεν άντεξε να χάνει συνέχεια από τον Vettel

Το 2013 ήταν η τελευταία σεζόν για τον Mark Webber στη Formula 1, και δεν ήταν πολλοί αυτοί που πίστεψαν ότι ο πρώην οδηγός τής Red Bull έφυγε από το άθλημα λόγω τής ηλικίας του. Παρά τα 37 του χρόνια, ο Αυστραλός ήταν ένας από τους οδηγούς με την καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά αυτό που του έλειπε ήταν η σταθερότητα στην ταχύτητα, καθώς είχε δείξει σημάδια ότι μπορούσε να κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα μέσα στην πίστα, αλλά αυτό ήταν κάτι που

σπάνια συνέβαινε.

Οι σχέσεις του με τη Red Bull Racing και τον Sebastian Vettel δεν ήταν καλές, και ο ίδιος δήλωσε ότι δεν στεναχωριέται που έφυγε από τη Formula 1. Ο Jean-Eric Vergne υποστηρίζει ότι ο Webber αποχώρησε επειδή δεν άντεξε άλλο να χάνει από τον Vettel.

Δε νομίζω ότι ήταν κουρασμένος. Κουράστηκε επειδή έχανε συνέχεια από τον team-mate του. Και ακόμα μία χρονιά δε θα είχε νόημα γι’ αυτόν. Δε θα ήταν χαρούμενος ούτε επειδή η ομάδα του θα συνέχιζε να κερδίζει: έχεις το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά χάνεις κάθε Σαββατοκύριακο από τον team-mate σου. Αυτό θα σε κουράσει, ακόμα κι αν είναι στο βάθρο.

Νομίζω ότι ο Mark είναι ένας πολύ καλός οδηγός κι ένας πραγματικός αγωνιστής, αλλά τα πράγματα δεν κύλισαν όπως ήθελε. Εάν ο team-mate σου σε κερδίζει συνεχώς, ο στόχος είναι να το κερδίσεις, όχι απλά να τερματίσεις στο βάθρο.

[Πηγή: GMM | Photo Copyrights: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]

Keywords
Τυχαία Θέματα