VW, BMW, Mercedes και άλλοι ελέγχονται για σύσταση καρτέλ

18:06 5/7/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η Volkswagen, η Daimler, η BMW και οι προμηθευτές εξαρτημάτων Bosch και ZF, δήλωσαν ότι συνεργάζονται με τις γερμανικές αρχές, μετά από έρευνες που έλαβαν μέρος στα γραφεία τους, για την διερεύνηση τυχόν εμπλοκής τους σε οικονομική συμφωνία (καρτέλ) διαμόρφωσης της τιμής του χάλυβα.

Το γραφείο ανταγωνισμού της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι ερευνήθηκαν έξι κατασκευαστές αυτοκινήτων και προμηθευτές στις 23

Ιουνίου, στο πλαίσιο έρευνας για πιθανή συμφωνία των τιμών από τις εταιρείες που αγοράζουν χάλυβα, σχετικά με την τιμή αγοράς του. Η έκτη εταιρεία δεν κατονομάστηκε, με την Opel να δηλώνει πως δεν αποτελεί μέρος της έρευνας.

Στις έρευνες έλαβαν μέρος συνολικά 50 μέλη του προσωπικού της αρχής ανταγωνισμού της Γερμανίας και είχαν την υποστήριξη της αστυνομίας και των λοιπών διωκτικών αρχών, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αρχής, παραλείποντας να αναφέρει το ονόματα των εταιρειών που εμπλέκονται στην έρευνα.

Εκπρόσωπος της VW επιβεβαίωσε την έρευνα δηλώνοντας:

Επιβεβαιώνουμε ότι εκπρόσωποι από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Συμπράξεων έψαξαν τα γραφεία μας στο Wolfsburg ως μέρος μιας συνεχιζόμενης έρευνας. Η Volkswagen συνεργάζεται ήδη με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διευκόλυνση της έρευνας.

Σχετικά ανακοινώσεις έκαναν επίσης εκπρόσωποι της BMW, της Daimler και της ZF, λέγοντας πως συνεργάζονται και αυτές με τις αρχές, ενώ η Bosch δήλωσε πως οι εγκαταστάσεις της στο Zuffenhausen και στο Gerlingen-Schillerhoehe, κοντά στη Στουτγάρδη, έχουν και αυτές ερευνηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα