Top 10: Τα καλύτερα και χειρότερα αυτοκίνητα των τελευταίων 15 ετών

Μια Βρετανική ασφαλιστική εταιρία, η Warranty Direct εδώ και 15 χρόνια έχει δημιουργήσει έναν δείκτη αξιοπιστίας με τον οποία βαθμολογεί το κάθε αυτοκίνητο ανάλογα με τις ζημιές που βγάζει. Το πως ακριβώς μετρά ο δείκτης το κάθε αυτοκίνητο μπορείς να διαβάσεις εδώ, και μετά από 15 χρόνια τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν.

Σε γενικές γραμμές ο δείκτης μετρά το πόσες φορές ένα αυτοκίνητο παρουσίασε πρόβλημα, το κόστος των ανταλλακτικών, τον μέσο όρο που ένα αυτοκίνητο κινείται στον δρόμο, καθώς και τον μέσο όρο ηλικίας και διανυθέντων χιλιομέτρων.

Στη κορυφή της λίστας με το πιο αξιόπιστο

αυτοκίνητο δεν βρίσκεται κάποιο Γερμανικό, αλλά ένα Ιαπωνικό. Συγκεκριμένα το Mitsubishi Lancer παραγωγής 2005 έως 2008 αφού έχει βαθμολογία μόλις 6 (όσο μικρότερο το νούμερο, τόσο καλύτερα). Ακολουθεί το Opel Agila, το Suzuki Alto, το Toyota Aygo, το Honda CR-V, το Volvo S40, το Mazda MX-5, η Mercedes E-Class, το Toyota Yaris και το Honda Jazz.

Από την άλλη το χειρότερο αυτοκίνητο σύμφωνα με τον δείκτη αξιοπιστίας είναι το Audi RS6 αφού έχει βαθμολογία 1.286. Ακολουθεί η BMW M5, η Mercedes SL, η Mercedes V-Class, η Mercedes CL, το Audi A6 Allroad, η Bentley Continental GT, η Porsche 911 (996), το Range Rover και το Citroen XM.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Αναζητήσεις
τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα των τελευταίων ετων
Τυχαία Θέματα