To πρώτο review της Ferrari California T

Πέρασαν 27 χρόνια από τότε που η Ferrari τοποθέτησε έναν turbo κινητήρα σε αυτοκίνητο δρόμου της. Τότε ήταν, το πιο αγνό ίσως supercar όλων των εποχών, η F40 ενώ σήμερα το entry level μοντέλο της, η California T.

O Matt Prior από το αγγλικο Autocar είχε την πρώτη εμπειρία με το αυτοκίνητο και μας την παραθέτει χωρίς πολλές φανφάρες στο παρακάτω βίντεο.

Όπως ξέρουμε, από τη Γενεύη που παρουσιάστηκε η

ανανεωμένη California, είναι προφανές ότι το μοντέλο άλλαξε ριζικά, με το μονο στοιχείο που έχει μείνει απαράλλαχτο να είναι η οροφή.

Αντλεί έμπνευση από την 250 Testarossa ενώ δανείζεται πολλά στοιχεία από την F12 Berlinetta. Έχει αποκτήσει νέο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και μεγάλη γρίλια, αεριζόμενο καπό, νέους καθρέπτες και διαφορετικά πλαϊνά skirts. Τα φωτιστικά σώματα είναι μία μίξη αυτών της F12 και αυτών της FF. Όσον αφορά στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα έχουν παραμείνει περίπου ως είχαν, όμως τη στιλιστική επιλογή των κάθετων εξατμίσεων, δίνουν τη θέση τους σε μία πιο συμβατική οριζόντια διάταξη, ενώ ξεχωρίζει και ο διαχύτης.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν στα ημί-aniline δερμάτινα καθίσματα αλλά και η ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα με την οθόνη αφής 6.5 ιντσών που αποτελεί φυσικά μέρος του συστήματος infotainment, με το CarPlay της Apple. Για την αναπαραγωγή του ήχου σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης για κάποιον περίεργο λόγο δεν θέλει να ακούει τον κινητήρα να τραγουδά, φροντίζει ένα ηχοσύστημα 1.280 Watt της JBL με 12 ηχεία και 16-κάναλο ενισχυτή.

Η πιο σημαντική αλλαγή όμως, βρίσκεται κάτω από το καπό. Η California T, φορά έναν νέο 3,9-λίτρων (3.855 κ.εκ) V8 turbo κινητήρα με περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών, απόδοσης 560 ίππων στις 7.500 σ.α.λ με 755 Nm ροπής στις 4.750 σ.α.λ. Η νέα California χρειάζεται, σύμφωνα με την εταιρία πάντα, 3.6 δευτερόλεπτα για το 0-100 και 11.2 για το 0-200 ενώ η τελική της είναι 316km/h. Εκτός από ισχυρότερο και ταχύτερο, το νέο μοντέλο είναι κατά 15% πιο οικονομικό (όσον αφορά στην κατανάλωση) ενώ εκπέμπει και 20% λιγότερους ρύπους.

Τέλος, να σημειώσουμε πως η ανάρτηση της California T έχει αποκτήσει νέα ελατήρια και αμορτισέρ ενώ αναβαθμισμένο είναι τόσο το F1-Trac σύστημα όσο και τα carbon-ceramic φρένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα