To SUV της Bentley θα είναι κατά 80% μοναδικό

Κυριαρχεί η γενική αίσθηση ότι παρόμοια μοντέλα διαφορετικών εταιριών του VW Group είναι απλά τα ίδια αυτοκίνητα με άλλα σήματα.

To SUV της Bentley που έχει πάρει το πράσινο φως από το διοικητικό συμβούλιο του VW Group ώστε να περάσει στη παραγωγή το 2016, θα κατασκευαστεί πάνω στη κοινή πλατφόρμα MLB

Evo του VW Group, πάνω στην οποία θα κατασκευαστούν επίσης η δεύτερη γενιά του Audi Q7, τα νέα Volkswagen Touareg και Porsche Cayenne.

Πόσο διαφορετικό όμως θα είναι από τα υπόλοιπα μοντέλα; Σε τελευταία τους κοινή συνέντευξή ο Διευθυντής Ευρώπης, Bart Gerris και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Tom Housley δηλώνουν ότι το Falcon θα είναι κατά 80% καθαρά Bentley.

Φυσικά δεν αναφέρονται ποια μέρη θα είναι αποκλειστικά για Bentley, με τον 4-λίτρο TFSI twin-turbo V8 κινητήρα να αναπτύσσεται από κοινού με την Audi, με κάθε εταιρεία να τοποθετεί δικά της μέρη, όπως σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής.

Η Bentley έχει βάλει ως στόχο να πουλά 3.000 SUV ετησίως με τιμή από 160.000 έως 200.000 ευρώ. Θα υπάρχει έκδοση με τρεις σειρές καθισμάτων και μηχανικά θα φορά τον W12 6.0-λίτρων της εταιρίας απόδοσης 600 ίππων με 800 Nm ροπής, τον νέο V8 4.0-λίτρων TFSI καθώς και έναν νέο V6 plug-in υβριδικό που ετοιμάζεται.



[Πηγή: Autoevolution]

Keywords
Τυχαία Θέματα