Test Drive: Δοκιμάζουμε το Honda Civic 1.4 i-VTEC

Μια από τις πιο δυνατές και ανταγωνιστικές κατηγορίες στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι αυτή των μικρομεσαίων hatchback, εκεί όπου σχεδόν όλες οι μάρκες έχουν κ την πρόταση του, από τη Dacia μέχρι τη Mercedes, καλύπτοντας όλα τα βαλάντια με εύρος επιλογών από €10.000 μέχρι €25.000+. Στη μέση του ταμπλό παίζει και η Ηonda με την ένατη γενιά του Civic, που παρουσιάστηκε ένα χρόνο πριν στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το δημοφιλέστατο αυτοκίνητο αριθμεί 40 ολόκληρα

χρόνια και εκατομμύρια πωλήσεις στις πλάτες του. Με τη παρουσίαση του προηγούμενου φουτουριστικού και ριζοσπαστικού σε σχεδιασμό Civic, η εταιρία ήθελε να προσελκύσει ένα νεανικότερο κοινό γιατί είχε παρατηρήσει ότι το μέσο όρο των αγοραστών του Civic ήταν πάνω από 45 χρονών. Άσχετα αν τελικά δε τα κατάφερε και συνέχισε να έχει πέραση και στο μεγαλύτερο κοινό, η εταιρία το θεωρεί ως ένα άκρως επιτυχημένο μοντέλο και μόνο τυχαίο δε μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι ακόμη και στην αυλαία της καριέρας του παραμένει ψηλά στη λίστα με ό,τι πιο φρέσκο σχεδιαστικά έχει να επιδείξει η κατηγορία.

Στα συν

Εξωτερικός σχεδιασμόςΠοιότητα εσωτερικούΟικονομικός και οικολογικός κινητήραςΔυναμικό set-upΦρέναΑφθονία χώρωνΠρακτικότηταΠοιότητα κύλισης

Στα μείον

Πολύ αργές επιδόσειςΘέση οδήγησηςΤιμήΟρατότητα προς τα πίσω

Το Αυτοκίνητο

Με τη ένατη γενιά ο ιαπωνικός κολοσσός παρουσίασε στο ευρωπαϊκό κοινό ένα πιο εξομαλυσμένο σχέδιο με τη σχεδίαση του να δείχνει πιο προσγειωμένη και αποδεκτή στο μάτι αλλά χωρίς να χάνει σε φαντασία και τολμηρές επιλογές. Η κληρονομιά του προηγούμενου ήταν βαριά και οι σχεδιαστές είχαν να αντιμετωπίσουν τη δυσκολία στο ότι ένα τόσο προχωρημένο σχήμα δε μπορεί να δεχτεί πολλές αλλαγές αλλά από την άλλη να συνεχίσουν την πετυχημένη συνταγή του προκατόχου του και να την φρεσκάρουν στα σημεία. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι το νέο Civic εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις πιο ξεχωριστές προτάσεις στην κατηγορία του με βασικό ατού το φουτουριστικό του σχεδιασμό. Επίσης, το σχεδιαστικό κέντρο μεταφέρθηκε στο Swindon της Αγγλίας, καθώς το Κέντρο Ερευνών και Εξέλιξης της Honda που βρισκόταν στη πόλη Tochigi καταστράφηκε ολοσχερώς από το καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Ιαπωνία το Μάρτιο του 2011. Η παραγωγή του αυτοκινήτου που γίνεται στην αγγλική πόλη επηρεάστηκε σοβαρά από το προηγούμενο γεγονός αλλά και τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη καθυστερώντας την έναρξη της παραγωγής του, κάτι που τελικά έγινε το περασμένο Δεκέμβρη, με την εμπορική του καριέρα να παίρνει σάρκα και οστά το Φεβρουάριο που μας πέρασε. Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομάδας σχεδιασμού του Civic, Mitsuru Kariya, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Αξιολογώντας τις απαιτήσεις των πελατών μας διαπιστώσαμε ότι οι επιθυμίες των Ευρωπαίων πελατών ήταν πολλές και μοναδικές από πολλές απόψεις. Θελήσαμε να ικανοποιήσουμε αυτές τις προσδοκίες και μέσα από αυτή τη διαδικασία ανεβάσαμε ακόμα ψηλότερα τον πήχη στα πρότυπα εξέλιξης.

Το αυτοκίνητο φωνάζει με το σχεδιασμό του και σε προκαλεί ν

Keywords
Τυχαία Θέματα