Teaser Video: Νέα Smart Fortwo και Forfour

21:30 5/5/2014 - Πηγή: AutoBlog

H Smart συνεχίζει το teasing των νέων ForTwo και ForFour τα οποία θα κάνουν ντεμπούτο τον Οκτώβριο στην έκθεση του Παρισιού, και για ακόμη μια φορά θα τα δούμε να δοκιμάζονται στα χιόνια της Βόρειας Σουηδίας

Όπως ξέρουμε, το ForTwo θα μοιράζεται το 70% των μηχανικών του μερών μαζί με το νέο Renault Twingo, διατηρώντας τη πισωκίνηση/πισωμήχανη διάταξη, ενώ και το συνολικό του μήκος θα παραμείνει αυτούσιο με το σημερινό φτάνοντας τα 2.692 χλστ. σημαντικά μικρότερο από

τα 3.581 χλστ του γαλλικού αδερφού.

Το ForTwo θα έχει κύκλο στροφής 7,5 μέτρων, 1,25 μέτρo μικρότερο από αυτόν της τωρινής γενιάς, με τη καμπίνα των επιβατών να είναι μεγαλύτερη, εξοπλισμένη με πολύχρωμα διακοσμητικά, μεγάλο στροφόμετρο και μεγάλη οθόνη αφής. Επίσης θα συναντάμε χρωμιομένα διακοσμητικά, επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους και νέο σύστημα ελέγχου του κλιματισμού.

Θα προσφέρεται είτε ως coupe, είτε ως cabriolet με υφασμάτινη οροφή. Κίνηση θα παίρνει από τον ίδιο 0,9 TCe τρικύλινδρο κινητήρα που θα υπάρχει και στο Twingo απόδοσης 90 ίππων και 135 Nm ροπής, μαζί με τον ατμοσφαιρικό 1000άρη SCe με 70 ίππους και 91 Nm ροπή. Επίσης θα υπάρχει και ένα τρικύλινδρο diesel μοτέρ. Σαφείς πληροφορίες για τα κιβώτια δεν έχουμε αλλά από ότι φαίνεται θα προσφέρεται ως extra και ένα επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη ενώ στα σκαριά ακούγεται πως είναι και μία αμιγώς ηλεκτρική, e-Drive, έκδοση με ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 65 kW (87 ίππων) και μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Από την άλλη το νέο Forfour, το οποίο δεν θα προσφέρεται στις Η.Π.Α. λόγω υψηλού κόστους και θα έχει μήκος 3.505 χλστ., προσφέροντας τους μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους από οποιοδήποτε ανταγωνιστικό μοντέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα