Η teasάρει το Abarth 124 Spider και το Tipo SW

Το περίπτερο της Fiat, και κατά προέκταση της Abarth, θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον στην έκθεση της Γενεύης, καθώς στο περίπτερο της πρώτης θα βρίσκεται το νέο 500 Sport, η ευρωπαϊκή έκδοση του 124 Spider, το νέο 5-θυρο Tipo, μαζί με την station wagon έκδοση, καθώς και το νέο Fiat Fullback σε “πολιτική” έκδοση.

Αντίστοιχα, στο παρακείμενο περίπτερο της δεύτερης θα βρίσκεται το η αντίστοιχη “καυτή” έκδοση του 124 Spider, καθώς και το 500.

Το παρακλάδι υψηλών επιδόσεων της ιταλικής εταιρίας έδωσε ένα teaser video για το Abarth 124 Spider στο οποίο μας αυξάνει την προσμονή. Από ένα σκίτσο που είχαμε δει πριν ένα μήνα, η Abarth έκδοση προβλέπεται αρκετά πιο ενδιαφέρουσα, τόσο από οπτική όσο και από μηχανική σκοπιά, με το παγκόσμιο ντεμπούτο του να γίνεται στην έκθεση της Γενεύης, με τις παραδόσεις να αναμένονται στο τέλος του καλοκαιριού.

Η “καυτή” έκδοση του ιταλικού μοντέλου θα διαθέτει μαύρο καπό, ακριβώς όπως και το παλιό μοντέλο της δεκαετίας του ’70, νέου σχεδιασμού προφυλακτήρα με πιο επιθετικές γραμμές και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενώ μεγαλύτερες θα είναι και οι ζάντες, καθώς θα πατάει σε 18άρες (από τις 17άρες του απλού μοντέλου). Μηχανικά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα φορέσει τον 1.75 TBi της Alfa Romeo, αλλά μια πιο δυνατή έκδοση του 1.4 turbo MultiAir, που ήδη εξοπλίζεται. Το ευρωπαϊκό μοντέλο στην απλή έκδοση αποδίδει 140 άλογα και 240 Nm ροπής, που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, και στην Abarth έκδοση του θα αποδίδει 170 άλογα και 250 Nm ροπή, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο 500X.

Από θέμα στησίματος, αλλαγές θα υπάρχουν στις ρυθμίσεις της ανάρτησης και στο ESP. Επίσης, για να αυξηθεί η ακρίβεια των χειρισμών του τιμονιού θα υπάρχει μπάρα θόλων, ενώ θα διαθέτει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, όμοιο με αυτό που χρησιμοποιεί ήδη το MX-5.

Bonus: Το παρακάτω σκίτσο της Fiat μας δείχνει το πίσω μέρος της πρακτικής, station wagon, έκδοσης του Tipo.

Keywords
Τυχαία Θέματα