Teaser Video #3: Audi A8 Facelift 2014

Δύο μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση που θα γίνει τη Τετάρτη στις 9 το βράδυ, και αφού έχουμε δει τα σκίτσα του ανανεωμένου A8, η Audi δίνει στη δημοσιότητα το τελευταίο teaser video. Η γερμανική λιμουζίνα θα αποκτήσει το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και ενδεχομένως νέο πίνακα οργάνων. Επίσης το ανανεωμένο μοντέλο θα φορά νέους προφυλακτήρες, νέα φωτιστικά σώματα μπροστά-πίσω καθώς και νέες απολήξεις εξατμίσεων.

Κάτω

από το καπό δεν αναμένονται αλλαγές και έτσι πρέπει να αναμένουμε να δούμε τον 3,0-λιτρο V6 TDI, τον 3,0-λιτρο V6 TFSI, τον 4,0-λιτρο V8 TFSI και τον 4,2-λίτρων V8 TDI. Η υβριδική έκδοση θα συνεχίζει να εξοπλίζεται με τον 2,0-λιτρο TFSI και έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ τα κορυφαία μοντέλα θα εξοπλίζονται με τον twin-turbo V8 4,0-λίτρων TFSI και τον W12 6,3-λίτρων FSI απόδοσης 500 ίππων.

Το μοντέλο θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Audi που θα φορέσει τα νέα Matrix LED φωτιστικά σώματα, τα οποία αποτελούνται από 25 διόδους LED στη μεγάλη σκάλα και πέντε ανακλαστήρες. Όταν τα φωτιστικά σώματα είναι στο αυτόματο, ενεργοποιούνται στα 30 χλμ/ώρα όταν το αυτοκίνητο κινείται σε εθνική οδό και από τα 60 χλμ/ώρα μέσα στη πόλη. Τα νέα φωτιστικά σώματα διαθέτουν LED φλας τα οποία αποτελούνται από 18 LED διόδους μπροστά και 24 LED πίσω. Ενεργοποιούνται διαδοχικά κατά 20 ms με κατεύθυνση από μέσα προς τα έξω και μετά από 150 ms όλοι οι δίοδοι είναι αναμμένοι. Παραμένουν αναμμένοι για ακόμη 250 ms και στη συνέχεια τα φλας σβήνουν.

Η ειδική κάμερα, αναγνωρίζει το πότε έρχεται αυτοκίνητο από το απέναντι ρεύμα, ρυθμίζοντας έτσι τα κάτοπτρα, του αριστερού φωτιστικού σώματος, ώστε η δέσμη του φωτός να μην ενοχλεί ποτέ τον οδηγό του διερχόμενου αυτοκινήτου. Το δεξί φωτιστικό σώμα, συνεχίζει να φωτίζει κανονικά τον δρόμο, έτσι ώστε ο οδηγός να βλέπει πάντα ένα φωτεινό, ομοιογενές και πολύ πιο αποτελεσματικό παραγόμενο λευκό φως.

[Πηγή: Audi]

Keywords
Τυχαία Θέματα