Spy Video: Mercedes-Benz E-Class Estate για 1η φορά

Με την sedan έκδοση της νέας E-Class να παρουσιάζεται σε μερικούς μήνες από σήμερα, στην έκθεση του Detroit τον Γενάρη του 2016, η Mercedes έχει ξεκινήσει και δοκιμές εξέλιξης και στην Estate έκδοση της.

Το μοντέλο σχεδιαστικά αντλεί στοιχεία από τις C-Class και S-Class, με την κατασκευή της να γίνεται πάνω στην MRA πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και η C-Class, ενώ ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά

της E-Class, θα είναι η σημαντική μείωση στο βάρος. Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες κάνουν λόγο για δίαιτα με εκτεταμένη χρήση αλουμινίου που θα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερο κατά 70-150 κιλά βάρος. Επίσης, η Mercedes θα επιστρέψει στους εξακύλινδρους εν σειρά.

Αυτοί, θα αντικαταστήσουν τους κλασικούς V6 και ο λόγος για αυτή την στροφή, είναι διττός. Ο βασικός straight-six της 2016 E-Class, θα έχει χωρητικότητα 2.9 λίτρων, θα είναι υπερτροφοδοτούμενος και θα αποδίδει περί τα 315-320 άλογα. Όμως ακούγεται έντονα πως στην κορυφή της γκάμας –κάτω από την AMG έκδοση-, θα βρίσκεται μία quad-turbo έκδοση, με τα 2 από τα 4 turbo να είναι ηλεκτρικά! Αυτός ο κινητήρας, θα αποδίδει πάνω από 400 άλογα. Στον αντίποδα, στην βάση της γκάμας της E-Class, θα βρίσκεται λογικά ένας τετρακύλινδρος 1600άρης που θα αποδίδει 122 ίππους με εκπομπές ρύπων που δεν θα ξεπερνούν τα 99 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Από πλευράς τεχνολογιών υπάρχουν 9 νέες τεχνολογίες, ανάμεσα τους και αυτό το πρωτοποριακό και συνάμα άχρηστο σύστημα, αλλά και το σύστημα επικοινωνίας “Car-to-X”, που επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα στα αυτοκίνητα και έχει ως στόχο να συμβάλει στη μείωση των ατυχημάτων που γίνονται σε κλειστές στροφές και σε διασταυρώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα