Spy Video: Audi SQ7 στο Nurburgring

Η Audi έχει πάει ένα μουλάρι του SQ7 στο Nurburgring. Το μουλάρι διαθέτει μαύρες ζάντες και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων με το Dr. Ulrich Hackenberg επικεφαλή του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Audi να δηλώνει πρόσφατα πως το SQ7 θα φορά ηλεκτρικό turbo.

Λεπτομέρειες

δεν έδωσε ο Dr. Hackenberg αλλά το SQ7 θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτούσιο το powertrain του RS5 TDI concept. Να θυμίσω πως το τελευταίο, διέθετε έναν twin-turboV6 πετρελαιοκινητήρα, χωρητικότητας 3,0 λίτρων με ένα “συμπληρωματικό ηλεκτρικό turbo” που έπαιρνε κίνηση από μία μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου. Ο κινητήρας απέδιδε 385 άλογα και 750 Nm ροπής, με αποτέλεσμα το RS5 TDI concept, να επιταχύνει στα 100km/h από στάση σε 4 δευτερόλεπτα και να καταναλώνει κατά μέσο όρο 5.3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Δεν αποκλείεται λοιπόν, να χρησιμοποιηθεί αυτός ο κινητήρας, με ή χωρίς τροποποιήσεις/βελτιώσεις.

Το νέο Q7 θα ζυγίζει 363 κιλά λιγότερα, θα κατασκευαστεί πάνω στην MLB Evo πλατφόρμα και ανάμεσα στους διαθέσιμους κινητήρες, θα βρίσκεται και ένας υβριδικός. Αυτός θα συνδυάζει τον 3,0-λιτρο V6 TDI κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα. Συνδυαστικά το υβριδικό σύνολο θα παράγει 373 άλογα με 700 Nm ροπής, έχοντας μέση κατανάλωση 4 λίτρα/100 χλμ, με το αυτοκίνητο να μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τις μπαταρίες του για 50 χλμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα