Ricciardo: Τα ταχύτερα μονοθέσια θα ξεχωρίσουν τους κορυφαίους οδηγούς

Στο τελευταίο Strategy Group αποφασίστηκε να δημιουργηθούν ταχύτερα μονοθέσια από το 2017, μονοθέσια περίπου 5 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα στο γύρο από τα σημερινά. Μια από τις προτάσεις που θα βοηθήσει σε αυτό τον τομέα, αλλά και στην εμφάνιση των αυτοκινήτων, είναι τα φαρδύτερα πίσω ελαστικά. Σήμερα, αυτά έχουν φάρδος 360mm, ενώ με τους νέους κανονισμούς θα φτάσει τα 420mm, μια διόλου ευκαταφρόνητη διαφορά, που θα βοηθήσει με το μηχανικό κράτημα, παράγοντας

ταχύτερους χρόνους.

Ο Daniel Ricciardo είναι ένας από τους οδηγούς που υποστηρίζουν με θέρμη τη συγκεκριμένη αλλαγή, και γενικότερα τα ταχύτερα μονοθέσια, αφού αυτά θα βοηθήσουν στο να ξεχωρίσουν οι κορυφαίοι από τους καλούς. Γιατί κακά τα ψέματα, όσο πιο γρήγορα κινείται το μονοθέσιο, τόσο περισσότερες οι σωματικές και πνευματικές απαιτήσεις από τον οδηγό.

Διανοητικά, η συγκέντρωσή σου πρέπει να είναι περισσότερο σε αρμονία, οπότε νομίζω ότι θα δείτε ένα μεγαλύτερο διαχωρισμό μεταξύ των κορυφαίων οδηγών και, ας πούμε, τους άλλους. Θα είναι πιο ενδιαφέρον, νομίζω, για τα παιδιά που θεωρούν ότι μπορούν να το κάνουν πραγματικά.

Η μηχανική πρόσφυση είναι η μεγάλη διαφορά. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε, γιατί θα μπορείς να ακολουθήσεις αρκετά κοντά (τον προπορευόμενο) ακόμα και σε καταστάσεις υψηλής ταχύτητας. Αν αυτό κάνει τους χρόνους ταχύτερους, τα πάντα θα έρχονται προς εσένα πολύ πιο γρηγορότερα.

Νομίζω ότι υπάρχει πολύ μηχανική πρόσφυση για να βρεθεί, υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι. Πιστεύω, λοιπόν, ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε δευτερόλεπτα μέσα από αυτό, χωρίς να βάλουμε άλλα αεροδυναμικά κομμάτια.

Προφανώς, ο ρυθμός που ακολουθούμε τώρα είναι αργούτσικος, αλλά ο ανταγωνισμός είναι καλός και δεν θέλουμε να το χαλάσουμε αυτό.

Σήμερα, το μάρκετινγκ της F1 προσπαθεί να μας πείσει πως οι πολλές επιλογές στο τιμόνι των οδηγών, κάνουν τα μονοθέσια εξίσου απαιτητικά με το πρόσφατο παρελθόν, όταν γυρνούσαν αρκετά δευτερόλεπτα ταχύτερα. Οι πιλότοι που πρόλαβαν να τρέξουν στην ταχύτερη εποχή του σπορ, έχουν εκφράσει κατά καιρούς τις απόψεις τους, υπάρχουν όμως και τα βίντεο για να καταλάβουμε και μόνοι μας τι είναι πιο δύσκολο.

Keywords
Τυχαία Θέματα