Ricciardo: Καλοδεχούμενη η βελτίωση του Vettel

10:30 9/7/2014 - Πηγή: AutoBlog

Το Βρετανικό Grand Prix ήταν το 7ο συνεχόμενο που ο Daniel Ricciardo πήρε περισσότερους βαθμούς από τον Sebastian Vettel, αν και πρέπει να πούμε ότι ο Γερμανός εγκατέλειψε σε Μονακό και Αυστρία. Όμως, ο Πρωταθλητής παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με τους πρώτους αγώνες, όπου ήταν ξεκάθαρη η υπεροχή τού Ricciardo.

Η δεύτερη θέση στις κατατακτήριες τού Silverstone δε μεταφράστηκε σε

ανάλογο αποτέλεσμα λόγω στρατηγικής και φυσικά λόγω ενός σκληρού Fernando Alonso που δεν ήθελε να δώσει τη θέση του στον Vettel, έτσι ο 27χρονος τερμάτισε 2 θέσεις πίσω από τον team-mate του. Ωστόσο, ο Ricciardo τονίζει πως θέλει να βλέπει τον Seb να βελτιώνεται, γιατί αυτό θα είναι καλό για όλη την ομάδα.

Δεν ξέρω αν η λέξη είναι βελτίωση, επειδή είναι ήδη πολύ καλός, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί και πάλι σε φόρμα. Στη Γερμανία, νομίζω ότι θα είναι πολύ πεινασμένος και θα δείξει ότι μπορεί να το κάνει. Εγώ απλά θα προσπαθώ να βελτιώνομαι και να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Προφανώς, είμαι ενθουσιασμένος αν υπάρχει κάτι περισσότερο που μπορεί να κάνει, επειδή θα βελτιώσει και τους εαυτούς μας.

Η ανταγωνιστικότητα της RB10 ήταν αυξημένη στο Silverstone σε σχέση με την Αυστρία, καθώς η βρετανική πίστα απαιτεί πολύ καλή αεροδυναμική απόδοση από τα μονοθέσια. Η αυστριακή ομάδα γνωρίζει ότι έχει το power unit που έχει είναι το πιο αδύναμο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε συνεχίζει ν’ αγωνίζεται για βελτιώσεις στο μονοθέσιο.

Συνεχώς, προσπαθούμε να βρούμε περισσότερα. Δεν πρόκειται να βρούμε τόνους ιπποδύναμης σε μία νύχτα, έτσι όλες οι βελτιώσεις θα είναι λεπτές. Ως οδηγός, αυτό είναι δύσκολο να το νιώσεις, αλλά νομίζω ότι τα δεδομένα θα φανούν σύντομα.

Τέλος, ο Αυστραλός, τόνισε ότι η χθεσινή, πρώτη ημέρα δοκιμών στο Silverstone ήταν θετική για την RBR, παίρνοντας αξιόλογα δεδομένα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα