O Sebastian Vettel εκθειάζει την Pirelli

15:31 6/9/2015 - Πηγή: AutoBlog

Έχοντας περάσει 15 μέρες από το κλατάρισμα που είχε ο Γερμανός οδηγός στο Spa, κάτι που του στοίχισε την τρίτη θέση και στο τέλος τον οδήγησε στην εγκατάλειψη, πολλά ειπωθήκαν για το τι συνέβη πραγματικά. Τελικά με δύο διαφορετικές ανακοινώσεις(πόρισμα) όπως σου αναφέραμε η FIA μαζί με την Pirelli έριξαν φως στο συμβάν αυτό. Ο Sebastian Vettel

δήλωσε σχετικά:

Πρώτα απ ‘όλα, πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν όχι όμως όπως τα ανέφερα εγώ ακριβώς. Νομίζω ότι ήταν σαφές αυτό που είπα. Το πιο σημαντικό σημείο, ωστόσο, είναι ότι έχουμε ψάξει μαζί με την Pirelli τους λόγους που έγινε όλο αυτό. Το όλο θέμα το αντιμετώπισαν με εξαιρετική προσοχή και νομίζω ότι το αποτέλεσμα ήταν το σωστό.

Νομίζω ότι η Pirelli αντιμετώπισε το θέμα με πολύ επαγγελματικό τρόπο, καθώς έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τους, ότι ο στόχος μας είναι να βελτιωθεί η όλη κατάσταση. Αν κοιτάξετε τα μονοθέσια, είναι πολύ γρήγορα, αλλά συνάμα και πολύ ασφαλή. Σίγουρα πιο ασφαλή από ότι ήταν πριν από 30 χρόνια. Όμως υπάρχουν ακόμα περιθώρια να γίνουν ασφαλέστερα. Θα υπάρξουν ατυχήματα και σίγουρα πολλά μπορούν να συμβούν, γι ‘αυτό ένας είναι ο δρόμος, η πρόοδος. Το σημαντικότερο όμως για μένα είναι η αίσθηση που πήρα όταν μίλησα με τους μηχανικούς της Pirelli.

Πιέσεις ελαστικών και διάφορες άλλες αιτίες είναι απλά ότι συνέβη πριν λίγες μέρες στο Spa, μακροπρόθεσμα, νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη εκεί. Είναι σαφές ότι ο καθένας προσπαθεί το καλύτερο για τον εαυτό του, αλλά νομίζω ότι είχαμε μια παρόμοια κατάσταση πριν μερικά χρόνια η οποία δεν ήταν αποδεκτή. Υπήρχε όμως άμεση επέμβαση και αλλαγή αυτής, οπότε δεν είχαμε προβλήματα στη συνέχεια, αυτό σας το αναφέρω ώστε να μπορείτε να δείτε ότι η επαγγελματική προσέγγιση λειτουργεί και συνήθως οδηγεί στα σωστά αποτελέσματα.

Ελπίζουμε στο σημερινό GP της Monza να μη συμβεί το παραμικρό σε κάποιο ελαστικό, γιατί αυτό μπορεί να αποδειχτεί μοιραίο εξαιτίας των πολύ μεγάλων ταχυτήτων

Keywords
Τυχαία Θέματα