O Ralph Gilles υπερασπίζεται το νεο Jeep Cherokee θεωρώντας το πολύ σύχρονο

13:20 1/3/2013 - Πηγή: AutoBlog

Μετά την εσπευσμένη παρουσίαση του νέου Jeep Cherokee, αφού προηγουμένως είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες από το εσωτερικό του εργοστασίου, η διεθνή αντίδραση του κοινού δεν θα τη χαρακτήριζα και πολύ ενθαρρυντική για τους υπεύθυνους της Αμερικάνικης εταιρίας. Πολλά σχόλια από αυτά έφτασαν και στα αυτιά του αρχισχεδιαστή της Chrysler αλλά και προέδρου της SRT, Ralph Gilles που όπως ήταν φυσικά

αναμενόμενο υπερασπίστηκε σθεναρά το σχεδιασμό του SUV.

Ο Gilles, είπε ότι δεν ήθελε να πάρει έμπνευση από παλιότερα μοντέλα καθώς επιθυμία του ήταν το νέο Cherokee να είναι μοντέρνος και σύγχρονο. Επίσης, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Jeep, Mark Allen, πρόσθεσε ότι ο κύριος σκοπός τους ήταν το αυτοκίνητο να δείχνει σύγχρονο ακόμα και μετά από 5 χρόνια από σήμερα.

Ενδιαφέρον προκαλεί, ότι ο Gilles επισημαίνει ότι ένα από τα σχεδιαστικά στοιχεία που ενσωματώνονται στο νέο Cherokee αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν της Jeep είναι η απότομα προς τα κάτω γωνία στο πλάι του αυτοκινήτου, η οποία όπως σημειώνει έχει ως στόχο να μιμηθεί την εμφάνιση των παλιών YJ και TJ Wrangler, που ήταν εξοπλισμένα με μισές πόρτες.

Σίγουρα είναι ένα αρκετά ρηξικέλευθο design και θα πρέπει να το δούμε και από κοντά για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα αλλά κάποιοι έχουν ήδη σχεδιάσει το πως πραγματικά θα έπρεπε να είναι το νέο Jeep Cherokee.

[Πηγή: Ward's Auto]

Keywords
Τυχαία Θέματα