O Petter Solberg δε θα τρέξει στο WRC 2013

Για πρώτη φορά από την ημέρα που ξεκίνησε τους αγώνες, πριν 15 χρόνια, ο πολύ αγαπητός στο ελληνικό κοινό Νορβηγός Petter Solberg, θα απέχει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι για το 2013.

Η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα και ο Solbergθα θα στρέψει τη προσοχή του σε μια διαφορετική κατεύθυνση, την επιτυχημένη μέχρι τώρα διακοσμιτική του καριέρα του.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ραλι του 2003 δήλωσε:

Είμαι τόσο ευγνώμων και χαρούμενος για ότι έχω βιώσει κατά τη διάρκεια των 15 χρόνων μου στο WRC. Είναι πραγματικά πολύ λυπηρή αυτή η απόφαση,

ξέρετε, θα ήθελα πάρα πολύ να οδηγώ για μερικά χρόνια, αλλά συνειδητοποιώ ότι δεν υπάρχει ένα πρόγραμμα στο WRC για μένα το επόμενο έτος. Έχω δηλώσει ότι είμαι πρόθυμος να οδηγήσω δωρεάν, αλλά μόνο έτσι, όχι να πληρώσω για να οδηγήσω. Αυτό δε σημαίνει πως μάλλον δε θα με ξαναδείτε πίσω από το τιμόνι ενός WRC, αλλά προς το παρόν θεωρώ είναι η καλύτερη απόφαση. Ξέρω ότι είμαι αρκετά καλός για να πολεμήσω για την κορυφή για πολλά χρόνια ακόμα, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της εποχή για την M-Sport, έτσι εύχομαι στην ομάδα ότι καλύτερο για το μέλλον.

Ο “Mr. Hollywood”  ξεκίνησε τη καριέρα του με τη Ford το 1999 και έφτασε στο υψηλότερο σημείο της το 2003, όταν κέρδισε το παγκόσμιο πρατάθλημα οδηγών το 2003 με το Subaru Impreza WRC. Πέντε χρόνια μετά την κατάκτηση του εκτέλεση του τίτλου, η Subaru αποχώρησε από το πρωτάθλημα και ο Petter δημιούργησε τη δική του ομάδα, την The Petter Solberg World Rally Team, που συμετείχε με εργοστασιακά προετοιμασμένα Citroen Xcara αρχικά, μετά με C4 WRC, και το 2011 με το DS3 με την υποστήριξη του γαλλικού εργοστασίου.

Το 2012 ο Petter επέστρεψε στην εργοστασιακή ομάδα της Ford World Rally, oδηγώντας το Ford Fiesta WRC με ομόσταυλο του τον Jari Matti Latvala. Συνολικά για το 2012, ο Solberg τερμάτισε 4ος στο Πρωτάθλημα Οδηγών με 124 βαθμούς και ανέβηκε πέντε φορές στο βάθρο στους 13 αγώνες.

Ήταν, είναι και θα είναι ένας από τους πιο θεαματικούς, γρήγορους αλλά και χαμογελαστούς οδηγούς που πέρασε από το WRC.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα