O Hamilton δεν ακολούθησε τις οδηγίες του μηχανικού του στο GP της Monza

22:02 7/9/2014 - Πηγή: AutoBlog

Η εύκολη νίκη του Lewis Hamilton(βέβαια μετά το λάθος του Rosberg) ήρθε έπειτα από απόφαση του ίδιου, να αγνοήσει τις οδηγίες που του έδωσε ο μηχανικός του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Βρετανό, η πίεση που άσκησε στον team-mate, ήταν δική του απόφαση, παρά την διαφορετική άποψη του μηχανικού του.

Ο Βρετανός δήλωσε χαρακτηριστικά:

Ο μηχανικός μου, είπε ότι θα πρέπει να μείνω πίσω, αλλά από την εμπειρία μου ήξερα ότι δεν ήταν ο σωστός δρόμος για τη νίκη. Το μονοθέσιο ήταν καλό, ήταν ότι καλύτερο είχα μέχρι εκείνο το σημείο. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου

stint, όταν ήμουν πίσω από τον Nico με τα φθαρμένα ελαστικά, ήταν αρκετά δύσκολο να μείνω μαζί του, έτσι ήξερα ότι η καλύτερη πιθανότητα που είχα, ήταν να πάω στο όριο από την αρχή.

Όσο για το τι έγινε στην εκκίνηση ο Βρετανός είπε:

Υπάρχει ένα κουμπί που πατάμε για την ακολουθία της εκκίνησης. Κατά τον γύρο προθέρμανσης αυτό δεν λειτούργησε. Σκέφτηκα ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αλλά αυτό δεν λειτούργησε ούτε κατά την διαδικασία της εκκίνησης. Είναι πολύ περίεργο γιατί αυτό δεν έχει συμβεί ξανά.

Από την άλλη ο team-mate του Βρετανού, Nico Rosberg, δήλωσε ότι:

Ο Lewis ήταν γρήγορος, γι ‘αυτό χρειαζόταν να αυξήσω τον ρυθμό μου και ως εκ τούτου έκανα κάποια λάθη. Ήταν πολύ κακό(αναφέρεται στο λάθος του) και έχασα το προβάδισμα. Είμαι πολύ απογοητευμένος, η δεύτερη θέση είναι πραγματικότητα και είναι OK. Έχασα επτά βαθμούς από τον Lewis, αυτό είναι που σκέφτομαι αυτή την στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα