Nissan Juke Nismo Concept στην έκθεση του Τόκιο

Φαίνεται ότι η Nissan αφού δεν θα περάσει στην παραγωγή το Juke-R κάπως πρέπει να εξαργυρώσει την όλη “φασαρία” που έγινε τον τελευταίο καιρό γύρω από το μικρό της SUV πόλης.

Με ευκαιρία λοιπόν το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο που ανοίγει τις πύλες του την Τετάρτη που μας έρχεται, μας παρουσιάζει σήμερα από το δικό της αγωνιστικό παρακλάδι, την Nismo, το Juke Nismo

Concept. Η πρωτότυπη αυτή έκδοση, εν αντιθέσει με το εξαιρετικά ριζοσπαστικό Juke-R, που όπως ξέρουμε φοράει το εσωτερικό και τα μηχανικά μέρη του GT-R, είναι μια ρεαλιστική μελέτη για την sport έκδοση του ιαπωνικού crossover.

O Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Nissan, Andy Palmer έρχεται να μας δηλώσει ότι:

Η παγκόσμια επιτυχία των πωλήσεων του Nissan Juke έχει αποδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι πελάτες ψάχνουν για κάτι διαφορετικό. Το Juke Nismo Concept μεταφέρει αυτήν την ιδέα στο επόμενο επίπεδο. Είναι ένα πολύ δυναμικό, διακριτικό και εξαιρετικά επιθυμητό αυτοκίνητο.

Αν και επίσημα χαρακτηριστικά ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί, η τεχνική ομάδα της Nismo μας λέει ότι έχει βελτιώσει τον 1,6 λίτρων turbo κινητήρα με άμεσο ψεκασμό βενζίνης και απόδοσης 190 ίππων του Juke ώστε να έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη και επιδόσεις.

Στη συνέχεια προχώρησε στις επεμβάσεις στο στήσιμο, χαμηλώνοντας και σκληραίνοντας τις αναρτήσεις με προϊόντα που είναι διαθέσιμα από τους καταλόγους της και ολοκληρώνοντας την βελτίωση της απόδοσης έβαλε πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου 19-ιντσών με φαρδύτερα ελαστικά.

Τέλος, όπως είναι λογικό, καμία ολοκληρωμένη βελτίωση δεν είναι πλήρης χωρίς το απαραίτητο bodykit. Η Nismo φυσικά δεν απογοητεύει, και με ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο που αποτελείται από έναν ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα και μάσκα, φαρδύτερα φτερά, πλαϊνές ποδιές, μια νέα αεροτομή οροφής, διαφορετικούς καθρέφτες και τέλος έναν νέο πίσω προφυλακτήρα που ενσωματώνει έναν διαχύτη και τις διπλές απολήξεις εξάτμισης χρωμίου.

Στο εσωτερικό θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τη Τετάρτη, αλλά η Nissan μας λέει ότι η καμπίνα του Juke Nismo έχει αναβαθμιστεί με διάφορες σπορ πινελιές που περιλαμβάνει το τιμόνι, τα πεντάλ, τα όργανα, τον λεβιέ, τις επενδύσεις θυρών και τα bucket καθίσματα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα