Nέα έκθεση αξιοπιστίας δείχνει πάλι πρώτη τη Toyota

Νέα ερευνα για την αξιοπιστία μεταξύ των εταιριών παραγωγής αυτοκινήτων δημοσιεύτηκε από την CarMD. Οι αξιολογήσεις αξιοπιστία για τα αυτοκίνητα καταδεικνύουν σημαντικά στατιστικά στοιχεία για τους πελάτες, όταν πρόκειται να βρεθούν στη θέση αγοράς ενός νέου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, αλλά μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την πηγή. Ενώ το Consumer Reports χρησιμοποιεί τα σχόλια των πελατών που μπορεί να είναι κάπως υποκειμενικά, τα στοιχεία της CarMD είναι, θεωριτικά, πιο αντικειμενικά καθώς η μέτρηση της αξιοπιστίας

ενός αυτοκινήτου γίνεται με το Δείκτη Υγείας του οχήματος. Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιεί δεδομένα που βασίζονται σε προβλήματα που σχετίζονται με τους κωδικούς ελέγχου του κινητήρα, καθώς και το μέσο κόστος για την αποκατάσταση των προβλημάτων αυτών.

Η έρευνα αυτή πραγματοποιείται μόλις για δεύτερη χρονιά και η CarMD διαπίστωσε ότι η Toyota (συμπεριλαμβανομένων των Lexus και Scion) έχει και πάλι στην πρώτη θέση ως τη πιο αξιόπιστη αυτοκινητοβιομηχανία που έχει τα λιγότερα προβλήματα και που θα ανάψει η λυχνία ελέγχου κινητήρα. Ομοίως, η Hyundai η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Ακολουθεί η BMW στην τρίτη θέση, όταν πέρσι δε βρισκόταν καν στο Top 10. Η Honda και η Volkswagen συμπληρώνουν τη πρώτη πεντάδα.

Όσον αφορά το κόστος για την επισκευή, η BMW έχει τα πιο ακριβό κόστος επισκευής με κατά μέσο όρο τα 502,48 δολάρια, κάτι που δεν είναι έκπληξη, αλλά αυτό που σίγουρα αποτελεί έκπληξη είναι ότι η Toyota βρίσκεται στην δεύτερη θέση με μέσο όρο επισκευές των 490,72 δολαρίων. Οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors και Ford έπεσαν τις θέσεις από το top 5 που ήταν στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα.

Συνολικά, το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο στη λίστα είναι το Toyota Corolla του 2010, μετά το Ford Taurus του  2008 και τρίτο το Toyota Yaris του  2008. Από τα εκατό κορυφαία αυτοκίνητα, τα 16 είναι Toyota και 15 Ford. Η Ford κατέχει τη πρώτη θέση στην κατηγορία των pick-up trucks, ενώ η Subaru στα station wagon και SUV. Η μελέτη αυτή ανοίγει ακόμη και τις πέντε πρώτες αιτίες για ένα ελαφρύ κινητήρα ελέγχου από την αυτοκινητοβιομηχανία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Αναζητήσεις
chevrolet spark αξιοπιστια, chevrolet αξιοπιστια
Τυχαία Θέματα