Mercedes, Ferrari και Renault κοντά στη συμφωνία για την απελευθέρωση της εξέλιξης των κινητήρων

Ο Toto Wolf μας έχει συνηθίσει στο να αλλάζει κάθε τρεις και λίγο τα λεγόμενά του. Πρώτα η Mercedes ήταν θετική στην απελευθέρωση των κανόνων για τους κινητήρες. Μετά η Mercedes δεν ήθελε το “ξεπάγωμα” των κανονισμών, με τελεσίδικη απόφαση η οποία μάλιστα ανέφερε ότι δεν υπάρχει περίπτωση για οποιαδήποτε συμφωνία. Τώρα, η Γερμανική ομάδα ξαναβλέπει θετικά την

άρση του κανόνα που εμποδίζει την εξέλιξη των κινητήρων.

Σύμφωνα με τον Ιταλικό τύπο, η παρέμβαση του Bernie Ecclestone έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να αλλάξει τη στάση της η Mercedes. Λέγοντας Mercedes εννοώ την ομάδα που έχει βάση στο Brackley, γιατί η μαμά εταιρία στη Στουτγάρδη δεν έχει δώσει ακόμα το OK. Μετά την τελευταία συζήτηση που έγινε ανάμεσα στους διευθυντές των ομάδων, ο Marco Mattiacci δήλωσε:

Η Mercedes είπε ότι είναι διαθεμένη να συμβιβαστεί. Δεν αισθάνομαι όμως πως το θέμα έχει κλείσει, γιατί η Mercedes έχει ξαναδηλώσει την προθυμία της και μετά άλλαξε γνώμη.

Ο Ιταλός ευχαρίστησε τον Niki Lauda για τη βοήθειά του στο να καθίσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι, ενώ και ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Red Bull, Christian Horner, υποστήριξε τα λεγόμενα του Mattiacci.

Η Mercedes δέχτηκε ότι θα πρέπει να δώσει ένα χρονικό διάστημα στις υπόλοιπες ομάδες για να υπάρχει ανταγωνισμός. Συμμετείχαν στη συζήτηση, χωρίς αυτό να υποδηλώνει ότι έχουν συμφωνήσει σε κάτι, αλλά υπήρξε ένα θετικό κλίμα και ελπίζω πως θα βρεθεί κάποια λύση στο άμεσο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα