McLaren: Μας ξύπνησε η Force India

Από το Grand Prix στο Μπαχρέιν (το 3ο για την περασμένη σεζόν), μέχρι και το Ουγγρικό (το 11ο), η Force India ήταν συνεχώς μπροστά από τη McLaren στον βαθμολογικό πίνακα των κατασκευαστών. Η ινδική ομάδα πήρε ξανά το προβάδισμα σε Σιγκαπούρη και Ιαπωνία, αλλά από εκείνο το σημείο η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της MP4-29 επέτρεψε στη βρετανική ομάδα να ξεφύγει και να τερματίσει με

άνεση στην 5η θέση.

Το γεγονός, όμως, πως η ομάδα του Woking ήταν πίσω από τους Ινδούς, αποτέλεσε ένα ισχυρό «χτύπημα» για τη McLaren, το οποίο ήταν ένα ξύπνημα για τους τεχνικούς, όπως λέει και ο Eric Boullier, Αγωνιστικός Διευθυντής της ομάδας.

Το να είσαι πίσω από τη Force India ήταν μια ανησυχία κι ένα ξύπνημα για όλους. Δεν ήμασταν ακριβώς στο ίδιο γήπεδο με τη Mercedes, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο, διότι είχαμε τον καλύτερο κινητήρα. Είναι πιο εύκολο όταν ξέρεις την κάθετή σου δύναμη, όταν δε δουλεύει η αεροδυναμική σήραγγα κι έχεις βρει το πρόβλημα στο μονοθέσιό σου.

Όταν σχετίζεται περισσότερο με την κουλτούρα, τη διαδικασία και την ηγεσία σου, τότε είναι πιο δύσκολο να βρεις το πρόβλημα. Θέλει σκληρή δουλειά για να καταλάβεις τι συμβαίνει και πώς να το λύσεις. Νομίζω ότι εδώ είμαστε τώρα, έτσι είμαστε πιο αποδοτικοί και πιστεύω ότι όλοι στη McLaren κατάλαβαν τι έγινε, κάτι που είναι σημαντικό για να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη.

Το άσχημο ξεκίνημα της McLaren βελτιώθηκε μέσα στη σεζόν ιδιαίτερα μετά από την Ιαπωνία, εκεί όπου η ομάδα είχε ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο για το εμπρός μέρος και η MP4-29 έγινε ένα διαφορετικό αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον Boullier, οι στόχοι που είχαν τεθεί έχουν εκπληρωθεί, καθώς ήθελαν να προετοιμάσουν το έδαφος για τον ερχομό της Honda.

Πήραμε ένα βάθρο στην Αυστραλία, αλλά ήμασταν τυχεροί που βρεθήκαμε εκεί. Πιθανώς, ήμασταν η 6η ταχύτερη ομάδα στην αρχή της σεζόν και τώρα είμαστε η 3η, κάτι που σημαίνει ότι βελτιωθήκαμε. Ο στόχος μου ήταν να έχουμε πετύχει μια αναδιάρθρωση της ομάδας στο 95%, και το κάναμε.

Έχουμε πετύχει όλους τους στόχους και μπορούμε να κάνουμε τη μετάβαση τώρα. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς, καθώς είναι ένα διαφορετικό μονοθέσιο κι ένα διαφορετικό concept, και πλέον έχουμε νέους ανθρώπους εδώ. Ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε και τα πράγματα δείχνουν εντάξει τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα