McLaren M81, η λιγότερο ποθητή McLaren;

Η McLaren M81 Mustang έχει χαρακτηριστεί ως η πιο σπάνια Mustang που κατασκευάστηκε ποτέ, καθώς βγήκε στην παραγωγή σε μόλις δέκα μονάδες, παρότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 249 αυτοκίνητα, συν ένα πρωτότυπο.

Το αυτοκίνητο ήταν το πρώτο προϊόν του νεοσύστατου τμήματος (SVO) της Ford, το οποίο είχε δημιουργηθεί για την προώθηση των αγωνιστικών προϊόντων της μέσα από μια σειρά περιορισμένων

εκδόσεων δημοφιλών μοντέλων.

Ο στόχος της McLaren M81 ήταν να δείξει τις δυνατότητες του υπερτροφοδοτούμενου τετρακύλινδρου 2.3-λίτρων κινητήρα της Ford. Έτσι, με βάση αυτόν, αλλά όντας βελτιωμένος σε μεγάλο βαθμό, προσθέτοντας την T3 τουρμπίνα της Garret και μεταβλητό έλεγχο της πίεσης υπερπλήρωσης, με εύρος μεταξύ 0,3 μέχρι 0,8 bar, απέδιδε 175 με 197 άλογα, με τη ροπή του να φτάνει τα 190 Nm στις 3.000 σ.α.λ., όταν ο εργοστασιακός απέδιδε 132 άλογα. Στη χαμηλότερη ρύθμιση για τα 0-96 χλμ/ώρα χρειαζόταν 9,76 δευτερόλεπτα, με το του αυτοκινήτου να φτάνει τα 1.171 κιλά.

Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε από τον Todd Gerstenberger και τον Harry Wykes, και διέθετε μια χαρακτηριστική αεροτομή, εισαγωγές αέρα στο καπό, φουσκωμένα φτερά, αναβαθμισμένη ανάρτηση και 15άρες ζάντες αλουμινίου BBS, με ελαστικά 255/55.

Παρότι οι κριτικές από τύπο ήταν ιδιαίτερα θετικές, όπως προείπα κατασκευάστηκαν χειροποίητα μόλις 10 μονάδες, οι 7 εκ των οποίων σε πορτοκαλί, μια μαύρη, μία λευκή και μια γκρι, με την τιμής τους να ήταν στα 25.000 δολάρια.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα