McLaren-Honda στη Formula 1 από το 2014;

Από το 1995 και μετά, η McLaren συνεργάζεται στενά με τη Mercedes-Benz στον τομέα των κινητήρων. Το συμβόλαιο της βρετανικής ομάδας με τους Γερμανούς λήγει στο τέλος του 2015, αλλά αυτό δε φαίνεται να είναι κάτι που μπορεί να εμποδίσει την Honda από την επιστροφή της στη Formula 1. Όχι σαν κατασκευαστής μονοθεσίων, αλλά κινητήρων, και πιο συγκεκριμένα turbo

κινητήρων. Ναι, καλά κατάλαβες! Οι Ιάπωνες, σύμφωνα με το Auto Motor und Sport, θέλουν να συνεργαστούν και πάλι με τη McLaren από το 2014, όταν και θα μπουν και πάλι οι turbo κινητήρες στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Οι σχέσεις των δύο εταιρειών είναι πολύ επιτυχημένες, αφού από το 1988 μέχρι και το 1991 κέρδισαν μαζί 4 συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ το 1988 κατάφεραν να δημιουργήσουν το πιο επιτυχημένο μονοθέσιο στην ιστορία της Formula 1, την McLaren-Honda MP4-4. Ας δούμε, όμως, τι αναφέρουν οι Γερμανοί:

Οι πιθανότητες είναι καλές για να επιστρέψει η Honda με τους turbo V6 κινητήρες από το 2014 με τη McLaren. Ένας ανώτερος διευθυντής δήλωσε στη Suzuka ότι η Honda ετοιμάζεται να επιστρέψει μ’ έναν turbo V6 κινητήρα από το 2014. Το μόνο που της λείπει είναι η έγκριση του διοικητικού συμβουλίου.

Λες να ζήσουμε την αναβίωση της θρυλικής συνεργασίας;
Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα